Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Kudelski

Napisany przez David
Przeczytałem w „Handelszeitung” 08.03.06 artykuł na temat Kudelski. Co myślicie o tej firmie, czy warto zainwestować czy lepiej poczekać. Czy może kusić nowe zamówienie.

Napisany przez Dany1
David pisze: Przeczytałem raport o Kudelski w Handelszeitung z 08.03.06. Co myślicie o tej spółce, czy opłaca się zainwestować, czy lepiej zaczekać? Nowe zamówienie też kusi.
Cześć David hm na co chcesz jeszcze czekać? Być może na jeszcze niższe kursy? Kudelski od dłuższego czasu jest atakowany. Podoba mi się ta firma i utworzyła też wiele nowych miejsc pracy. Teraz pojawiła się informacja, że SES Astra wybrała system szyfrowania Nagravision do wdrożenia swojej nowej cyfrowej infrastruktury telewizyjnej na niemieckim rynku. Jest tu sporo potencjału. Moim celem kursowym jest około 48.-- i zawsze mam jedną lub dwie porcje Kudelski w portfelu. Jedną dla strategii długoterminowej i jedną do krótkoterminowego handlu. Tak, tak, Kudelski już nie jest częścią SMI i w ostatnim czasie niewiele się o niej słyszy czy czyta. Chciałbym tylko zwrócić uwagę na osiągnięcie mojego celu kursowego. Sprzedaż nie wchodzi w grę, po prostu podniósłem cel do 58.--. Czy w ogóle ktoś jeszcze inwestuje? A może David?

Napisany przez richard100
Cześć Dany, Być może należy jeszcze zapytać o zdanie Friedricha?? :wink: Co o tym sądzisz? Pozdrawiam Rich

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Witaj Dany, Być może powinienem jeszcze zapytać Friedricha o jego opinię?? :wink: Co myślisz? Pozdrawiam, Rich
Dobry wieczór Rich Masz oczywiście rację, zupełnie o tym zapomniałem...więc moje postowanie jest bez gwarancji :mrgreen:

Napisany przez Turicum
Również od tygodni zastanawiam się, co się dzieje z tym Highflyerem. Dzisiaj przyszłość Nasdaqu jest dodatnia, ale KUD znów spadł o 1,5%! W sekcji Stocks jest ciekawy artykuł. Ten tytuł jest tam kompletnie rozprawiany!

Napisany przez richard100
Dziś przeczytałem z zaskoczeniem. To jakoś przypomina mi sprawę ABB, kiedy Deutsche Bank zaklasyfikował tytuł ABB jako sprzedaż przy cenie 2 Franki. Komentarz Waeglina: Jak można trzymać tytuł, który wcześniej sprzedałeś. :lol: Pozdrowienia, Rich Deutsche Bank przyciągnęła także uwagę podnosząc rating Kudelski z Sprzedać na Trzymać. Nowym celem kursowym jest 42 sfr po wcześniejszych 20 sfr. Na poprzednim zamknięciu kurs akcji Kudelski wynosił 43,90 sfr.

Napisany przez ADMCI4
Kudelski zdecydowanie zwiększa zysk netto 16.02 08:04 Kudelski zdecydowanie zwiększa zysk netto. Rekordowy zysk dla grupy Kudelski: Koncern w minionym roku finansowym zwiększył zysk netto o prawie 60 procent, osiągając 138,5 miliona franków. Obroty dostawcy szyfrowania telewizyjnego Kudelski wzrosły do 756,2 miliona franków z 697,2 miliona franków z poprzedniego roku, jak ogłosiła waadtlandzka firma. Wynik operacyjny przed odsetkami i podatkami (EBIT) wzrósł o 24 procent, osiągając 150,2 miliona franków. Dobre prognozy na rok 2007. Na obecny rok finansowy Kudelski przewiduje obroty w wysokości od 930 do 950 milionów franków, a zysk operacyjny w przedziale od 110 do 125 milionów franków. --sda/scc/bal https://www.cash.ch/news/story/450/111177/40/40

Napisany przez Dany1
tutaj również spełniono wytyczne, koniec nie jest jeszcze widoczny. Pozostań przy jednej porcji i kupuj więcej po upadkach. Jeśli to będzie kontynuowane, to wkrótce każdy mieszkaniec będzie miał swój własny kanał telewizyjny, co jest złe dla społeczeństwa, ale dobre dla Kudelski.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję, ja też jestem optymistycznie nastawiony i po stratach z ostatnich lat wracam na prostą. Zobaczymy 8)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata