Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: kredyt hipoteczny na nieruchomość inwestycyjną

Napisany przez Privat
Cześć wszystkim Interesuje się obiektem inwestycyjnym o zwrocie Kapitału Cena zakupu około 750 000 euro. Mam złe środki na temat mojej zdolności kredytowej i minimalnych dochodach w wysokości 2000 euro netto miesięcznie, a moja żona jest gospodynią domową, ale ma doskonałe środki kredytowe. Czy moja żona może otrzymać taki kredyt, mając dochód 80 000 rocznie? Jestem realistą, a moja żona będzie przyszłą beneficjentką domu o wartości około 160 000 euro, wolnego od zadłużenia. Teoretycznie można obciążyć Dom z góry jako 10-20% zaliczka lub jako zabezpieczenie. Czy jest możliwe, żeby moja żona otrzymała taki kredyt, nieruchomość przynosiłaby wystarczające dochody na utrzymanie (teoretycznie) w praktyce nie potrzebowalibyśmy gotówki, moje środki w pełni by wystarczyły. Piszę to, ponieważ chcę wiedzieć, czy to jest realistyczne, nie chciałbym być z góry odrzucony, zwłaszcza że nie mogę się w to zaangażować.

Napisany przez drahbeg
Cześć, W każdej rozmowie kredytowej Pani będzie musiała również podać informacje o Tobie. Aby w ogóle móc na Twoje pytanie odpowiedzieć, musisz jeszcze przekazać - ile dostępnego kapitału własnego jest dostępne! (Zaliczają się do niego również polisy ubezpieczeniowe na życie, które nie zostały przeznaczone!) Twoja negatywna historia w Schufie jest oczywiście surowym kryterium wykluczenia! Przychodzi mi tylko jedna możliwość, jak można by ewentualnie rozwiązać ten problem! drahbeg

Napisany przez Sergio
Być może ktoś z czystym profilem kredytowym musiałby się zgodzić na poręczenie. Jeśli znajdziesz kogoś, kto poręczy za ciebie, na pewno się uda.

Napisany przez Privat
Ja osobiście nie mam żadnego salda. Moje informacje w Biurze Informacji Gospodarczej będą czyste w połowie przyszłego roku. Ale co z moją żoną? Ona może mieć dostęp do domu, który obecnie należy do jej rodziców, czyli wpis w księdze wieczystej. Czy dla banku te informacje się nie liczą?

Napisany przez drahbeg
Cześć, Proszę sobie poświęcić czas na swoje plany. Oszczędzaj minimum 10% kapitału własnego! Nie licz na środki, których jeszcze nie masz! Obecnie nie widzę szansy znalezienia dla Ciebie solidnego rozwiązania! drahbeg

Napisany przez NaTwoim13
Cześć wszystkim, kobieta bez dochodu nie może sfinansować domu, jeśli jej dochód ma być brany pod uwagę, to również się nie uda (ogólnie można to zrobić w Banku von Essen po gorszych stawkach, ale nie tutaj ze względu na inwestycję kapitałową), ponieważ ma zepsutą historię kredytową (Schufa). Jej historia kredytowa nie może być poprawna w połowie roku, ale dopiero pod koniec roku. Nieruchomość kobiety bez obciążeń finansowych jest bardzo interesująca, ale brakuje poręczyciela ze względu na jej złą historię kredytową. 10%, 20% lub inna suma kapitału własnego nie odgrywa obecnie żadnej istotnej roli w kontekście obecnej sytuacji stóp procentowych, tak to ogólnie widzę - nie tylko w jej przypadku. W jej przypadku tym bardziej, ponieważ nieruchomość bez obciążeń może stanowić dodatkowe zabezpieczenie. W jej przypadku istnieje zbyt wiele fundamentalnych znaków zapytania. Dlaczego inwestować kapitał, gdy prawdopodobnie wynajmuje się mieszkanie? Dlaczego historia kredytowa jest negatywna? Czy jest poręczyciel? Czy rozumie koszty działania budynku wielorodzinnego, czy zdaje sobie sprawę, że bilans jej kosztów i przychodów się zgadza? Czy jej plan nie jest zbyt naiwny??? Czy nie nadszedł czas, a cel nie jest zły???

Napisany przez juergen388
Cześć, niestety mam także swoje wątpliwości. Choć proporcja kredytu do dochodów z najmu wydaje się dobra, tego rodzaju inwestycje opłacalne są zazwyczaj tylko przy wysokich korzyściach podatkowych. Jaki jest stan nieruchomości? Czy jest jakieś zabezpieczenie na wypadek pustostanu lub prac remontowych? Co z ubezpieczeniem - podatek od nieruchomości?

Napisany przez Privat
Cześć ta nieruchomość została już sprzedana, ale jak wiadomo, jest ich wiele. Moje pytanie było ogólnie skierowane, czy coś takiego jest możliwe w mojej sytuacji. Wygląda na to, że nie, ale dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata