Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jak długo mogę jeździć bez opłacania składki w ubezpieczeniu OC samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Przeżywamy obecnie trudny okres finansowy. Dodatkowo wczoraj otrzymaliśmy rachunek za ubezpieczenie OC samochodu na kolejny kwartał. Potrzebujemy samochodu i ostatecznie będę w stanie zapłacić składkę ubezpieczeniową, ale nadchodzące dwa miesiące będą naprawdę trudne. Chciałbym dowiedzieć się, jak długo maksymalnie mogę jeździć samochodem, jeśli składka nie została opłacona. Czy w końcu ktoś z miasta przyjdzie i zdjąć pieczęć z tablicy rejestracyjnej? Czy byłoby sensowne porozmawiać z ubezpieczycielem? Pozdrowienia Oli

Napisany przez PI112
Cześć Oli, na pewno warto porozmawiać z ubezpieczycielem, gorąco polecam. Jeśli nie zapłacisz składki, nie będziesz miał ochrony ubezpieczeniowej. Oznacza to niekoniecznie, że ktoś od razu unieważni numer rejestracyjny, ale ubezpieczyciel ma prawo do regresu w przypadku szkody. Większość ubezpieczycieli postąpiłaby właśnie w ten sposób. Nie warto liczyć tutaj na żadne umorzenia. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez deblin
Na pewno porozmawiałbym z ubezpieczycielem. W przeciwnym razie mogą zostawić Cię z kosztami w przypadku wypadku. Zapytaj, opisz sytuację i miej nadzieję, że okażą się elastyczni. Być może w międzyczasie będziesz mógł czasowo zapłacić niższą kwotę?!?

Napisany przez PI112
A gdzie teraz jest różnica w porównaniu do mojej odpowiedzi?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata