Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Potrzebuję wskazówki dotyczącej średniookresowej inwestycji pieniędzy...

Napisany przez neugierig
Cześć specjaliści od inwestycji, potrzebuję alternatywy dla konta oszczędnościowego na średnioterminową inwestycję w wysokości 10 000-15 000 € na około 3-5 lat. Powinno to być bezpieczne inwestowanie z niewielkim lub zerowym ryzykiem. Czy ktoś ma pomysł? Pozdrawiam, frank ____________________________ Popełnić błąd i go nie poprawić - dopiero to jest prawdziwy błąd.

Napisany przez EuroPaule
Cześć frank, obecnie, jak pewnie już zauważyłeś, to bardzo trudny temat. Obligacje państwowe, które zazwyczaj byłyby dobrym wyborem na ten okres, obecnie mają niższe oprocentowanie niż lokaty terminowe. Przynajmniej jeśli chodzi o niemieckie obligacje. Warto zwrócić uwagę na sąsiadów w strefie euro. Jednak trzeba byłoby umieć ocenić zadłużenie tych państw. Sam nie zajmowałem się tym, ale to mogłaby być dobra koncepcja. W zasadzie otwarte Fundusze inwestycyjne z nieruchomościami są również dobrym rozwiązaniem. Należy jednak wziąć pod uwagę, że mogą one czasami mieć problemy z płynnością. Ponadto prawdopodobnie wkrótce zmieni się tutaj podstawa prawna, dlatego obecnie lepiej trzymać proszki suchymi. Co do pomysłu na część pieniędzy, fundusze z działającym podejściem absolutnego zwrotu mogą być dobrym rozwiązaniem. Przykłady to Ethna Aktiv i Privat Portfolio Plan (zmiana strategii w listopadzie 2008 roku. Dotychczasowa wydajność nie ma znaczenia dla obecnego charakteru funduszu). Powodzenia Paule

Napisany przez Sonicx
Hm...nie mogę znaleźć funduszu LRI Ethna Aktiv-E w Cortalconsors. Czy może go nie oferują? Wydaje się być interesujący...

Napisany przez Graufell
Po prostu wprowadź Ethna w Cortal Consors.

Napisany przez Sonicx
Och, jak czasami świat bywa prosty Dziękuję

Napisany przez John Paradise
Cześć. Być może mam dla Ciebie odpowiednią propozycję i będziesz moim zbawieniem w potrzebie!!! Po długiej chorobie i rekonwalescencji chcę i mogę teraz ruszyć znowu na pełnych obrotach. Jako 54-latek, który większość swojego życia spędził pracując jako samodzielny w różnych dziedzinach branży gastronomicznej, nie jest łatwo stanąć na nogi. Teraz planuję nową działalność jako dostawca napojów, z usługą dostaw do domu!!! Dzięki starym kontaktom mam gotowe potrzebne pojazdy, magazyn i zapasy na żądanie. Potrzebowałbym jeszcze 10-15 000 euro jako kapitał roboczy, wtedy mógłbym ruszyć w ciągu miesiąca. Ze względu na moją przeszłość, żadne banki oczywiście nie chcą w to inwestować, dlatego mam nadzieję, że możesz mi pomóc. To wszystko chciałbym założyć jako LTD! (To obecnie najtańsza opcja ochrony przed roszczeniami z przeszłości, które wynikają z mojej choroby.) Jeśli chcesz, możemy porozmawiać przez telefon (0041.31.5051060) lub mailowo (jan.beugels@gmx.ch), albo spotkać się osobiście, żeby omówić szczegóły. Jestem pewien, że moja oferta będzie dla Ciebie interesująca. Z góry dziękuję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata