Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jak często trzeba używać karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Chciałbym właściwie złożyć wniosek o kartę kredytową, ale mam kilka pytań w związku z tym. Z kartą wiąże się określona opłata roczna, która zazwyczaj wynosi około 20 euro. Czy więc ma to znaczenie, jak często i gdzie korzystam z karty kredytowej? Czy istnieje jakiś minimalny obrót, który trzeba osiągnąć, aby można było zachować kartę także w następnym roku? Prawdopodobnie nie będę z niej korzystał tak często. Czy mimo to opłaca się ją dla mnie? Dzięki, pozdrowienia.

Napisany przez 2Bolitho
Opłaty pokrywa sprzedawca. Dla Ciebie korzystanie z karty kredytowej jest darmowe. Z wyjątkiem opłaty podstawowej oraz opłat za wypłacanie gotówki lub transakcje zagraniczne. Odpowiednie opłaty znajdziesz w cenniku odpowiedniego banku. Minimalne obroty zazwyczaj nie muszą być osiągane.

Napisany przez ProperSoul
Cześć Trendsetterze, zwykle nie można uniknąć corocznej opłaty za karty, które ją pobierają. Ale zastanawiam się właśnie, dlaczego chcesz zdobyć kartę, która pobiera opłaty. W końcu różne banki oferują także darmowe karty kredytowe, zazwyczaj w połączeniu z kontem bieżącym, które można prowadzić jako drugie konto. Takie oferty pochodzą na przykład od comdirect lub DKB. Być może jedna z tych ofert może Cię przekonać. Mam nadzieję, że mogłem trochę pomóc Ci podjąć decyzję. Pozdrawiam

Napisany przez 2Bolitho
Dlaczego korzystasz z linków skróconych za pomocą Tinyurl.com? To tylko spekulacje, ale czy tutaj są dozwolone linki partnerskie?

Napisany przez ProperSoul
W tym przypadku użyłem tinyurl, ponieważ adresy comdirect-url i dkb-url były strasznie długie i nie chciałem po prostu linkować do głównych stron. Nie ma w tym nic więcej

Napisany przez admin
Linki partnerskie są zdecydowanie niedozwolone! @ProperSoul Proszę nie umieszczać także krótkich adresów URL!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata