Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Co to jest PARAGON Z PRZECHOWYWANIA

Napisany przez unex65
Cześć wszystkim, mam pytanie, co to jest KWIT ZACHOWAWCZY?? Przeszukałem już kilka godzin w Google i przeczytałem niezliczone wpisy, ale nadal nie rozumiem, jak to działa i czym dokładnie jest. Tło tego jest takie, że jako dostawca usług finansowych zostaliśmy zapytani, czy mamy banki, które praktykują to w Niemczech. Ponieważ nie jestem pewien, co to jest, jestem bardzo ostrożny, nie chcę przecież dać się nabrać oszustom. Być może ktoś tutaj może mi pomóc i wyjaśnić, co to oznacza i jak to się odbywa. Z góry dziękuję za pomoc.

Napisany przez Sergio
Te definicje znalazłem: Pokwitowanie przechowywania - Dokument wydany przez bank, który zobowiązuje bank do przechowywania określonych środków (lub papierów wartościowych, złota, itp.) bezwarunkowo oddzielnie od innych aktywów i zwrócenia ich na żądanie deponenta. W ten sposób środki (lub papiery wartościowe, złoto, itp.) nie są aktywem banku, ani nie podlegają wprost lub pośrednio jakimkolwiek innym zobowiązaniom ani długom banku. Pokwitowanie przechowywania = Międzynarodowy pokwitowanie depozytowe (IDR): Negocjowalny, bankowy certyfikat reprezentujący własność papierów wartościowych przez inwestora spoza kraju pochodzenia. Międzynarodowe pokwitowanie depozytowe, czyli IDR, jest odpowiednikiem amerykańskiego pokwitowania depozytowego. Te instrumenty są używane od lat 70. do ułatwienia międzynarodowego handlu papierami wartościowymi. Papierami wartościowymi zabezpieczającymi pokwitowanie pozostają w depozycie banku emitującego lub banku korespondentnego. Oszustwo: W świecie oszustów pokwitowanie depozytowe lub ADR jest nazywane pokwitowaniem przechowywania. Oszust używa tego terminu, aby przekonać Cię, że środki mogą zostać wymienione na Akredytywę Otwarte lub Gwarancję Bankową PRIME, która będzie przechowywana przez BANK TRANSAKCYJNY (nie ma czegoś takiego, jak określają to oszuści). W zamian bank transakcyjny wyda pokwitowanie przechowywania dla gwarancji. Następnie bank transakcyjny umieszcza oryginalne pokwitowanie przechowywania w bezpiecznym miejscu i wydaje drugie pokwitowanie przechowywania dla pierwszego. To jest to, co powinieneś otrzymać, albo powinieneś otrzymać potwierdzoną kopię oryginalnego pokwitowania. Tak czy inaczej. Oszust dodatkowo mówi Ci, że musisz przekazać pokwitowanie przechowywania oszustowi, aby uzyskać pożyczkę, której dochody zostaną przeznaczone na program handlowy w celu zakupu większej ilości gwarancji, które zostaną sprzedane dla zysku. Co naprawdę się dzieje: wysyłasz swoje środki na zakup jakiejś gwarancji bankowej. Środki są zazwyczaj przesyłane albo do rzekomego Zarządcy albo Konta Adwokatów. Mogą nawet być przesłane na konto na Twoje nazwisko, nad którym dałeś oszustowi PEŁNOMOCNICTWO. Oszust usuwa Twoje środki z fałszywego konta i udaje się do najbliższego ******. Zostajesz bez gwarancji, bez pokwitowania przechowywania, bez zysków, bez pieniędzy na opłacenie czynszu. W najgorszym przypadku: Masz już pokwitowanie przechowywania dla papierów wartościowych. Przekazujesz je oszustowi, który otrzymuje pożyczkę od wartości pokwitowanych pozycji. On przejmuje dochody z pożyczki do najbliższego ****** i zostawia Cię z obowiązkiem spłaty pożyczki z odsetkami. *************** Niestety nie ma tego po niemiecku. W zasadzie są to zaświadczenia o istniejących tow... To wszystko, co znalazłem. Niestety nie wiem, czy niemieckie banki także to robią. Powodzenia! Być może ktoś będzie wiedział więcej.

Napisany przez unex65
Dziękuję za odpowiedź. Jeśli dobrze zrozumiałem, oznacza to, że należy umieścić przedmiot lub gotówkę w sejfie, a bank pełni rolę zarządcy. Jednak bank nie może uwzględnić tego majątku w księgach. Jeśli inwestor potrzebuje potwierdzenia, otrzymuje je od banku. Z tym potwierdzeniem może on uzyskać dalsze kredyty zabezpieczone potwierdzeniem banku. Teraz zastanawiam się, czy bank sprawdza także pochodzenie majątku (przepisy przeciw praniu pieniędzy) i czy ja ponoszę odpowiedzialność, jeśli coś jest nieuczciwe? Jako pośrednik, nie mamy możliwości sprawdzenia tego. Mam pewnie kolejne pytania, które wynikną z odpowiedzi. Dzięki za informacje

Napisany przez Sergio
Można jedynie spekulować, ale sądzę, że w takich przypadkach bank faktycznie nie jest w stanie sprawdzić wszystkiego. Jednakże możliwości wynikające z tego są ogromne. I przestępcy zwykli wykorzystywać takie luki.

Napisany przez John Paradise
Dzień dobry. SKR (safe keeping receipt) jest wydawany, gdy oddajesz cenne przedmioty do przechowywania w bezpiecznym miejscu (domu ochrony). (Płacisz za to opłatę, zależnie od czasu przechowywania) Uwaga: Każda osoba, która otrzymuje wspomniane SKR, może odebrać te cenne przedmioty (o ile opłata została lub będzie opłacona.) Takie domy ochronne znajdziesz w prawie każdym większym mieście.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata