Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Informacje surowcowe

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim jestem tutaj nowy. Bardzo mi się podoba i cieszę się na interesujące rozmowy. Jestem totalnym maniakiem surowców i uważam, że srebro będzie miało jeszcze znaczny wzrost. Nie jestem jednak pewien, czy krótkoterminowo (do końca marca... czy jakoś tak) może dojść do korekty. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Znalazłem nowy magazyn, w którym w bieżącym wydaniu wiele jest informacji o surowcach. Jest raczej jednak dla początkujących niż dla profesjonalistów. Ale lista linków na końcu jest nadal pomocna. www.punktmagazin.com Ktoś ma pomysł ogólnie na krótkoterminową cenę srebra?

Napisany przez 2cybercrash
Cena srebra należy do najbardziej nieprzewidywalnych na świecie. Jednak nie można zaprzeczyć, że od około 2 lat minione zostały niskie poziomy, wraz z metalami szlachetnymi i surowcami srebro również przeżyło renesans. Przełamanie poziomu 10 dolarów (około 400 CHF/kg) spowodowało krótki okres osłabienia, który jednak może stanowić podstawę do nowych wzrostów cenowych. Czy popyt na srebro rzeczywiście wzrósł czy też cena jest wyznaczana na giełdach terminowych w Londynie/Nowym Jorku, wymagałoby tego zbadania. Srebro było ważne w postaci monet (srebrne pieniądze) w skarbcach państwowych, przetwórstwie jubilerskim, elektronicznych kontaktach pozłacanych srebrem, a następnie głównie jako nośnik na medycznych filmach rentgenowskich. Azotan srebra w aptekach. Spekulacje srebrem za pomocą warantu są ryzykowne. Akcje kopalń srebra są trudne do oszacowania, ale preferowane. Obserwuję kilka wartości i od czasu do czasu donoszę o nich. Obecnie nie posiadam akcji kopalń srebra. Surowce są interesującym i istotnym segmentem. Ta platforma już wiele mi pomogła w moich badaniach. Bardzo solidnym rozwiązaniem byłoby oczywiście składowanie bryłek srebra, ale kto ma odpowiednie pomieszczenia i zdolności transportowe. Handel srebrem jest już trochę niewygodny i ociężały.

Napisany przez ADMCI4
Cześć
Sprawdź następujący raport
https://www.goldseiten.de/content/kolumnen/artikel.php?storyid=2355
Osobiście inwestuję w następujące kopalnie srebra
(informacje również dostępne w innym wątku Złoto i Srebro)

Macmin
Mines Management
First Majestic

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata