Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy bezpłatne karty kredytowe są gorsze od tych płatnych?

Napisany przez ADMCI4
Do tej pory radziłem sobie bez karty kredytowej. Jednak muszę przyznać, że czasami chętnie miałbym jedną. Dlatego postanowiłem teraz ją uzyskać. Ponieważ istnieje wiele banków oferujących karty kredytowe, zupełnie się w tym pogubiłem. Istnieją płatne i darmowe karty kredytowe. Jak mogę ocenić, która jest dobra, a która nie? Czy darmowe karty kredytowe mają wady w porównaniu z płatnymi? Czy banki odzyskują opłaty w inny sposób?

Napisany przez 2Bolitho
Mniej więcej, różnica polega na opłacie. Zarówno przy kartach darmowych, jak i tych z opłatą roczną, płatności krajowe są bezpłatne. Opłatę ponosi odbiorca płatności. Możliwe są różnice w płatnościach zagranicznych i usługach dodatkowych (karta zastępcza, karta partnerska, ...). Dotychczas nie porównałem tych danych. Moim zdaniem ważne są miejsca akceptacji kart. Visa i Mastercard są akceptowane w większości miejsc, więc z jedną z tych kart powinieneś sobie poradzić. Zalecam najpierw sprawdzić ofertę w swoim banku i zobaczyć, czy istnieje darmowa lub niedroga opcja.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Ogólnie rzecz biorąc, różnica polega na opłacie. Zarówno przy darmowych, jak i kartach z opłatą roczną, płatności w kraju są bezpłatne. Opłatę ponosi odbiorca płatności. Może być różnica w przypadku płatności za granicę i usług (karta zastępcza, karta partnerska, ...). Tego jeszcze nie porównałem. Moim zdaniem ważne są miejsca akceptacji. Visa i Mastercard są akceptowane w większości miejsc. Dlatego dobrze radziłbym sobie z jedną z tych kart. Zalecam najpierw sprawdzić ofertę w domowym banku i zobaczyć, czy jest darmowa lub korzystna cenowo.
Przede wszystkim tak.. ale wiele płatnych ofert oferuje oczywiście więcej niż darmowe, takie jak ubezpieczenie podróżne za granicą, ubezpieczenie bagażu, itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata