Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy można również sfinansować zakup samochodu używanego?

Napisany przez ADMCI4
Szanowni eksperci kredytowi! Muszę i chcę wreszcie kupić nowy samochód. Codzienność z tym starym jest niemożliwa i pilnie potrzebuję nowego. Wydaje mi się, że całkowicie nowy samochód będzie zbyt drogi, nawet jeśli muszę go sfinansować. Ale również nie mogę sobie pozwolić na zakup używanego samochodu gotówką, więc musiałbym również wziąć na to kredyt. Wiem, że można dostać kredyty na nowe samochody, ale czy można również sfinansować zakup używanego samochodu? Czy można to zrobić tylko w banku, czy również u dealera samochodowego? Pozdrowienia Horsti

Napisany przez 2Bolitho
Chciałbym zaznaczyć, że jestem całkowicie przeciwny kredytom na dobra konsumpcyjne. Sensowne są jedynie inwestycje finansowane kredytem. Szczególnie dla samochodów, które notabene także podlegają ogromnej utracie wartości, zdecydowanie odradzam korzystania z kredytów. Jeśli mimo wszystko zdecydujesz się na to, możesz także sfinansować zakup samochodu używanego. Odpowiedni dealer markowy będzie w stanie zaoferować finansowanie, ale także inne instytucje kredytowe mogą przedstawić oferty. Jeśli udasz się do instytucji kredytowej i być może nawet chciałbyś otrzymać pieniądze na czysta kartę (bez zabezpieczenia (dowód rejestracyjny pojazdu)), powinieneś odpowiednio przygotować się do rozmowy kredytowej i porównać przychody i wydatki. Bądź realistyczny w podawanych informacjach, banki i tak dokładnie wszystko przeanalizują ze swoimi standardowymi parametrami. Jeśli na koniec miesiąca zostaje Ci dużo miesiąca, to nie ma sensu. ;-) W przeciwnym razie nie powinno być większego problemu.

Napisany przez C. Andreas
Cześć, tak, to już możliwe. Pod warunkiem dobrej zdolności kredytowej. https://www.procheck24.de/einsurance...3F3C719FA7D9E5 W dziale Używane samochody możesz zobaczyć instytuty, które udzielą Ci finansowania na zakup używanego samochodu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata