Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: lokata terminowa tutaj ma gorsze warunki niż w Holandii.

Napisany przez jw_571
Cześć, jestem posiadaczem rachunku oszczędnościowego w holenderskim banku. W Niemczech otrzymuję 1,25% oprocentowania na stronie internetowej. W Holandii otrzymuję na stronie internetowej 1,5% oprocentowania. Trochę tego nie ogarniam. Moje pieniądze trafiają do tego samego banku w Amsterdamie. Dlaczego dostajemy tutaj gorsze warunki? Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? (Czekam już na odpowiedź od banku)

Napisany przez 2Bolitho
Więc w naszej firmie sprzedaje się po cenie rynkowej. Cena w Niemczech nie musi być identyczna z ceną w Rumunii. Tak samo banki sprzedają swoje produkty. Jeśli w Holandii konieczna jest wyższa stopa zwrotu, aby zawrzeć odpowiednie umowy, to taką ofertę się tam przedstawia. A jeśli rynek w Niemczech oferuje niższą stopę zwrotu, to się ją po prostu przyjmuje.

Napisany przez NIBC Webcare
Cześć jw_571, aby pomóc Ci z Twoim pytaniem: Wysokość oprocentowania zależy od różnych stóp referencyjnych. W Holandii występuje m.in. inna sytuacja na rynku i konkurencji niż w Niemczech. W zależności od aktualnej sytuacji rynkowej holenderska stopa procentowa może być więc wyższa lub niższa od niemieckiej stopy procentowej. Pozdrowienia, Melanie z zespołu obsługi internetowej NIBC

Napisany przez Doso
Niższe koszty dystrybucji również powinny odgrywać rolę.

Napisany przez Kristian
Cześć, może się zdarzyć, że suma inwestycji nie jest w pełni zabezpieczona - w przypadku awarii do określonej kwoty do 100 %, a następnie tylko do 80 % itd. Może to być tylko przypuszczenie i możliwe wytłumaczenie, że są to tylko przybliżone liczby. Jednak bardziej prawdopodobne są powody wyżej wymienione. Pozdrowienia, Kristian

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata