Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Swisslog

Napisany przez ADMCI4
Swisslog byli dzisiaj wielkimi zdobywcami z ponad 6% Typowy zwrot akcji. Co myślą uczestnicy forum, gdzie kurs może być na koniec roku? Ja obstawiam 2.10. Jeśli weźmiemy pod uwagę, jak ABB się załamało około 3 lata temu po załamaniu rynku. Ciekawi mnie, co myślą inni. W każdym razie pozostaję przy tym. Mam jeszcze kilka lat. Pozdrowienia Bluedolphin

Napisany przez ADMCI4
Od 1,26 jestem zaangażowany, ale był to czysty inwestycyjny trend. Nie mogę powiedzieć zbyt wiele o firmie ani podać celu kursowego, ale na pewno pozostanę w niej na razie.

Napisany przez beta
To stały temat na forum dotyczący awarii. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Wszedłem w to przy 1,12... czysto spekulacyjnie... jedna z tych wartości, które po prostu puściłem.

Napisany przez ADMCI4
Zostaję wewnątrz, weszłem przy 1.04. Odkładam akcje na bok i patrzę za 3 lata ponownie. Trzeba pamiętać, że wiele inwestycji firm zostało przełożonych. W końcu, jak w przypadku ABB, będą musiały zostać odnowione inwestycje. Te firmy staną się wtedy zwycięzcami. Łatwo mogę sobie wyobrazić, że za 3 lata cena akcji Swisslog będzie wynosić 7 lub więcej franków. Nie interesują mnie te krótkoterminowe wahania kursu, ale dopiero na końcu zysku....Pozdrowienia, Bluedolphin

Napisany przez ADMCI4
Proszę nie porównujcie swisslogu z abb. Jeśli odliczysz kapitał własny od wartości firmy (goodwill), wciąż wychodzi ujemny wynik dla swisslogu, podczas gdy u abb ta wartość jest dodatnia i to już od dłuższego czasu. Oczywiście, gdyby wszystkie wymienialne obligacje zostały zamienione na akcje, sytuacja byłaby zupełnie inna. Jednakże wtedy pojawi się efekt rozcieńczenia.

Napisany przez Simona
Stan konta wygląda nieźle. Jestem z powrotem od ostatniej piątku.   Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
ops: Teraz już nie, wyjdź przy 1.77 (SL). To był kolejny trzydniowy handel z rabatem na znaczki. Może jeszcze raz - zobaczymy. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
I jeszcze dzisiejsze wiadomości: Data publikacji: 29.03.2006 Wydanie: 24 Strona: 2 Dział: NA WZROK Wyloguj się Zapisz artykuł Wstecz Akcje Swisslog mają po ostatnich staraniach niewiele miejsca do wzrostu Autor: Franziska Pedroietta [align=justify:c0edde1e2d]Od czasu prezentacji sprawozdania finansowego przez Swisslog 7 marca akcje podążają tylko w jednym kierunku: na północ (+30%). Jest to między innymi zasługą faktu, że specjalista od logistyki osiągnął przełom. Potwierdzają to poprawiona rentowność i zapełnione zlecenia. Warto przypomnieć: W czasach Juhaniego Anttila (od 2002 roku przewodniczącego VR Ascom) Swisslog realizował strategię akwizycji lub inaczej mówiąc popadł w huragan zakupów, który doprowadził grupę do kłopotów finansowych, z których firma została uratowana jedynie w 2004 roku poprzez restrukturyzację bilansu (por. grafikę). W 2002 roku Remo Brunschwiler objął kierownictwo nad osłabioną firmą.[/align:c0edde1e2d]Potencjał dalszej poprawy rentowności i wzrostu nie został jeszcze w pełni wykorzystany. Wygląda na to, że potok projektów jest rozsądny. Swisslog ma np. dobre szanse na zdobycie zlecenia od Coca-Coli na magazyn w Australii (szacunkowa wartość: 20 do 30 mln franków), po tym jak konkurent Siemens Dematic wycofał się z rywalizacji. Ponadto grupa ma być jednym z faworytów większego, potencjalnego nowego klienta w USA. Gdyby Aargauer firma zdobyła to zlecenie, zmniejszyłaby swoją zależność od Wal-Mart. Wsparciem może być także zmniejszenie udziału inwestycyjnego zgłoszone w dniu wtorku przez spółkę inwestycyjną Mellon HBV Alternative Strategies, poniżej 5%. Z wycofaniem się inwestorów kapitałowych spadła presja na akcje. Wcześniej każdy postęp kursu był likwidowany stopniowym wycofywaniem się większych inwestorów. Jednak to wszystko tylko częściowo tłumaczy znaczący postęp kursu. Raczej inwestorom wydaje się, że po tym jak wiele akcji już dobrze się sprawdziło w przeszłości, brakuje im pomysłów. Wybierają tych, którzy jeszcze nie są na tym samym poziomie. Jednym z nich było dotychczas Swisslog. Kolejnym, i zapewne ważniejszym czynnikiem jest to, że grupa nie wykorzystała w pełni możliwości redukcji kosztów finansowych. Kluczowa jest tu obligacja zamienialna o wartości nominalnej 150 mln franków, biegnąca do 2009 roku, zaksięgowana na 127 mln franków. W ramach przepisów rachunkowości jest to częściowo aktywne finansowo. Gdyby Swisslog refinansował obligację, firma mogłaby zmniejszyć koszty finansowe, istotny element dla przedsiębiorstwa. W ubiegłym roku koszty finansowe pochłonęły 13 mln franków z 22 mln franków zysku operacyjnego. Redukcja obciążenia finansowego przełożyłaby się na zysk. Wiceprezes finansowy Christian Mäder stwierdził tylko, że Swisslog regularnie analizuje wszystkie możliwości odnoszące się do refinansowania obligacji zamiennej. Można przypuszczać, że firma skorzysta z możliwości poprawy bilansu. Kiedy to nastąpi, kurs akcji otrzyma kolejny impuls do wzrostu. Ponadto, konserwatywne prognozy sprzedaży zarządu na bieżący rok pozostawiają potencjał niespodzianek. Jednak biorąc pod uwagę wskaźnik cena/zysk w 2006 roku wynoszący 26, uważamy, że margines na wzrost jest niewielki, a na tym poziomie istnieje ryzyko spadków kursu. Swisslog wykonał większość prac domowych. Główne obszary działalności, takie jak składy i dystrybucja (logistyka magazynów i centrów dystrybucyjnych) oraz rozwiązania dla opieki zdrowotnej (logistyka szpitalna), działają na solidnych fundamentach. Nadal istnieją jednak ryzyka. Na przykład trzeci, mniejszy obszar konsultingowy ma zyski operacyjne wynoszące -2 mln franków, pomimo wartości firmy w bilansie wynoszącej 19 mln franków. Aby uniknąć korekty wartości, Swisslog musi osiągnąć próg rentowności w tej dywizji w bieżącym roku. Poziom samofinansowania grupy wynoszący 18% nadal pozostaje daleki od komfortu i wymaga poprawy. [/align] Co było do tej pory: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/swisslog.asp Więc to coś obecnie jeszcze raczej korzystnego, co może się rozwijać - spróbuję ponownie. Kurs SLOG był już wyższy, należy o tym pamiętać. - Wczoraj złapany jeszcze za 1,70. A teraz bez SL. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Spadły dzisiaj poniżej 1,60. Trochę szkoda, ale teraz stanie się to inwestycją. :idea: Znów się podniosą. Byłoby miło otrzymać więcej informacji o firmie (czuję się zobowiązany przekazać pozdrowienia do działu PR :!: ). Sytuacja z zamówieniami jest całkiem dobra (można przeczytać o tym w ostatniej edycji FuW). Firma ma solidne podstawy i ma potencjał wzrostu. Poza tym, nie zawsze wszystko zaczynające się od Swiss... musi upaść... nawet jeśli cena akcji została ściągnięta ze strony Crash-Forum. Teraz, gdy prognozowany przez różne strony spadek kursu miał miejsce, można by po prostu zostawić firmę w spokoju. To tyle. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez freetrader
Jestem przekonany, że firma ma duży potencjał na przyszłość. Niestety, będzie trochę potrwało, zanim zaufanie klientów, a szczególnie inwestorów, powróci w sposób trwały. Dlaczego Swisslog nie komunikuje się ciągle (zamiast sporadycznie), to także dla mnie zagadka. To z pewnością wpłynęłoby pozytywnie na inwestorów. Zobaczmy, co dalej...

Napisany przez Adrian
Sam miałem SLOG (EP: 1,22 VP: 1,79) na koncie jeszcze kilka dni temu. Jednak uważam, że obecna sytuacja nie uzasadnia kursu powyżej 1,7, co skutkowało sprzedażą. Swisslog może stać się interesujący w dłuższej perspektywie czasowej (2-3 lata), ponieważ poprawiła się sytuacja z zamówieniami, co dopiero później wpłynie na wyniki i wycenę akcji.

Napisany przez Simona
Wiadomości z dzisiaj wyraźnie miały pozytywny efekt i dały dzisiaj rano kursowi znaczący impuls do 1,67 (wczorajszy kurs zamknięcia 1,55). Miło, gdy przyszłość jest zabezpieczona. To cieszy inwestora. Swisslog planuje podwyższenie kapitału do 70 mln franków Buchs. AP/baz. Koncern logistyczny Swisslog planuje zwiększenie kapitału akcyjnego o 50 do 70 milionów franków. W ten sposób Swisslog chce umocnić swoją bazę kapitałową po osiągnięciu zysku w ubiegłym roku i obniżyć koszty finansowe, jak poinformowała firma w środę w Buchs koło Aarau. Skala podwyższenia kapitału i proporcje subskrypcji zostaną ustalone przez akcjonariuszy na zwyczajnym zgromadzeniu 17 maja br., jak wynika z komunikatu. Rada nadzorcza dąży jednak do uzyskania wskaźnika kapitału własnego powyżej 25 procent, w porównaniu do 19 procent w ubiegłym roku. Dodatkowe środki własne pozwolą Swisslogowi na wykup znacznej części obligacji konwersyjnych wykupujących do 2009 roku, jak podano dalej. To obniży roczne koszty finansowe o trzy do pięciu milionów franków. Ponadto poprawi to rating firmy w bankach. Dzięki temu Swisslog będzie mógł zastępować istniejące gwarancje bankowe nowymi gwarancjami na korzystniejszych warunkach. Od 2007 roku ma to przynieść dalsze istotne oszczędności. Ogólnie rzecz biorąc, kierownictwo Swisslog otrzymuje dodatkową przestrzeń do prowadzenia działalności, aby kontynuować rozwój firmy - powiedział przewodniczący rady nadzorczej Hans Ziegler w komunikacie. Po zysku w ubiegłym roku ze znaczną poprawą wyników operacyjnych, Swisslog chce teraz nieograniczenie korzystać z powrotu zaufania klientów i korzystniejszych warunków rynkowych. Przedsiębiorstwo restrukturyzowane i sanowane w latach 2003/2004 pokazało na początku marca zysk netto w 2005 roku w wysokości 1,8 mln franków przy nieznacznym spadku obrotów. Zysk operacyjny podwoił się, osiągając 21,8 mln franków. Obroty spadły o 1,5 procent w porównaniu z 2004 rokiem, do 556,4 mln franków. Wpływy z zamówień z działalności kontynuowanej wzrosły o 15,8 procent, osiągając 628,6 mln franków. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Przerzucam plany na krótką metę i oddaję to dziś rano. Być może po ponownym rozważeniu znowu będzie interesujące.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Globalist
Cześć Simona Myślę, że najgorsze już za nami. W czwartek większość złożyła swoje zobowiązania. Kupiłem w piątek, ponieważ uważam, że na tym poziomie kursy się ustabilizują.

Napisany przez Simona
Poczekaj i wypij herbatę. - Albo piwo. :lol: Za kilka tygodni i tak o tym zapomnimy. W kontekście wyników półrocznych sytuacja tutaj może znów być interesująca.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Globalist
Może jednak jeszcze coś z tego będzie. Wczoraj było całkiem sporo akcji. Handel prawami poboru został zakończony. Jeśli obliczę rzeczywisty kurs przy cenie emisyjnej 1,02 CHF, otrzymam końcowy kurs 1,3818. Dlatego dziwi mnie, dlaczego Swisslog spadł poniżej 1,20.

Napisany przez ADMCI4
Właśnie wyszedłem z Swisslog z niewielkim zyskiem. Planuję dołączyć ponownie w lepszej kondycji rynkowej w ciągu tego roku, chyba że ogólnie panuje zła atmosfera. Aktualnie nie ufam nastrojom. Od dwóch lat Swisslog utrzymuje się na tym samym poziomie kursu, więc pewnie minie trochę czasu, zanim osiągnie prognozowane przeze mnie 7 CHF. Pozdrowienia, Bluedolphin

Napisany przez Globalist
Z UBS Quotes Research na temat Swisslog: Dochód na akcję (źródło JCF Group) W CHF 2005 0,01 2006 (E) 0,03 (+224,32%) 2007 (E) 0,09 (+176,71%) Ebit (źródło JCF Group) W mln CHF 2005 21 2006 (E) 31 (+45,67%) 2007 (E) 36 (+14,17%) Przepływy pieniężne na akcję (źródło JCF Group) W CHF 2005 0,04 2006 (E) 0,08 (+67,11%) 2007 (E) 0,10 (+30,11%) Ebitda (źródło JCF Group) W mln CHF 2005 28 2006 (E) 38 (+33,72%) 2007 (E) 42 (+11,04%) Rozkład ocen (źródło JCF Group) Liczba brokerów Kupuj: 1 Trzymaj: 5 Sprzedaj: 0 Silna sprzedaż: 0 Ocena: Trzymaj (06.07.2006) Liczba brokerów oceniających: 6 PEG: 0,33 Ostatnie zmiany w prognozach zysku na akcję: pozytywne

Napisany przez Simona
W tej chwili jeszcze niczego nie robię; sądzę, że jeszcze jest na to czas - chyba że spadnie mi z nieba niesamowita wiadomość. W ostateczności, na początku sierpnia, jeśli w ogóle, sprawa mogłaby mnie ponownie zainteresować. Dane kwartalne Q2: 22.08.06. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
Przeszedłem przez KE, dla mnie było to pozytywne, teraz mam dobrą średnią. Ostatnio wydajność była imponująca, papier ma wyraźny potencjał (zarówno pod względem bilansowym, jak i z uwagi na wycenę KUV, a następnie na międzynarodowy rozwój w Azji). Jestem ciekaw..........

Napisany przez David
Szwajcarska firma Swisslog ruszyła znowu w kierunku 1.40! Wyższe kwoty znowu są poruszane. Być może nowe zlecenie?

Napisany przez Simona
Nic nowego nie widzę; dane za pierwsze półrocze będą dostępne we wtorek. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez David
To jest 1 miesiąc stary. Myślę, że musi być coś innego. Tylko ze względu na liczby we wtorek, nie wierzę.

Napisany przez ADMCI4
Myslę, że to są wyniki za półrocze.. Sprzedałem swoje po 1,37 i odrobiłem ładny zysk ....

Napisany przez Springer
jodellady pisze: myślę, że to są wyniki za półrocze.. Sprzedałem swoje po 1,37 i zrobiłem ładny zysk
sprzedałeś za wcześnie, to jest moja prognoza. Choć mogą być w górę i w dół, koniec roku będzie znacznie wyżej 8) 1. Zakładam solidne wyniki finansowe za pierwsze półrocze 2. Są niedoszacowane, od jesieni każdy je będzie chciał mieć :lol:

Napisany przez ADMCI4
Czemu teraz nie sprzedajesz i nie kupujesz ponownie, gdy ceny spadną?

Napisany przez Springer
jodellady pisze: Dlaczego nie sprzedać teraz i kupić ponownie przy spadkach?
To teoretycznie możliwe, ale będziesz miał trudności z kupowaniem na dołkach i ponownie sprzedawaniem na szczytach. Nie jest to łatwe, zwłaszcza jeśli handlujesz krótkoterminowo. Takie działania są odpowiednie dla profesjonalistów (a ja się do nich jeszcze nie zaliczam!). Zawsze pojawia się pytanie, czy trzymać czy nie. Widzę, że kursy SLOG poniżej 1.25.- nie spadną do końca roku. Różnica w stosunku do obecnego kursu wyniosłaby około 10% zmienności, potrzeba dużego kapitału, aby zarobić więcej niż 100 franków, stąd moja wypowiedź w poprzednim poście. To jednak z pewnością wiąże się z moim przekonaniem co do SLOG :wink:

Napisany przez Globalist
Springer pisze: Zawsze jest to pytanie, czy rzucić czy nie. Nie widzę kursów SLOG poniżej 1.25.- do końca roku. Różnica względem obecnego kursu wyniosłaby około 10% zmienności, więc potrzebny jest duży kapitał, aby zarobić nie tylko 100 franków, dlatego moje stwierdzenie w poprzednim postingu. Ale to z pewnością ma związek z moim przekonaniem do SLOG :wink:
Przekonanie to jedno. Ale może też być bardzo niebezpieczne. Zwłaszcza jeśli jest zbyt osobiste i dotyczy jeszcze SLOG.

Napisany przez ADMCI4
DLaczego nie sprzedać teraz i kupić z powrotem, gdy cena spadnie? Teoretycznie jest to możliwe, ale będziesz miał trudności z kupowaniem na dołku i sprzedawaniem na szczycie. To nie jest łatwe, zwłaszcza jeśli inwestujesz krótkoterminowo. Taka strategia jest przeznaczona dla profesjonalistów (a ja się jeszcze do nich nie zaliczam!). Zawsze jest pytanie, czy sprzedać czy nie. Osobiście uważam, że kurs spółki SLOG poniżej 1,25 zł do końca roku nie spadnie. Różnica w stosunku do obecnego kursu wynosi około 10% zmienności, co wymaga dużej kwoty kapitału, aby zarobić więcej niż 100 franków, dlatego w poprzednim poście tak stwierdziłem. Jest to jednak związane z moim przekonaniem co do SLOG :wink: Do twego komentarza nie muszę już nic dodawać, prawda? Wczorajsze ceny chyba wszystko udowodniły. No cóż, teraz jestem już z powrotem na pokładzie. Gdybyś posłuchał mojej rady i sprzedał, miałbyś przynajmniej pewne zyski i mógłbyś ponownie kupić tanio. PS: Kurs Swisslog spadł aż do 1,23 ... tylko dlatego, że powiedziałeś, że cena nie spadnie poniżej 1,25

Napisany przez Springer
Cześć Jodellady, nie bierz tego osobiście, ale nie polegam na innych, dobre informacje i wskazówki znajdziesz na forum i to wystarczy.Ponieważ nie znasz mojej akcji, twoja rada dla mnie jest dość ryzykowna, czyż nie? Jeśli dobrze pamiętam wczorajsze kursy, dno wynosiło 1,23, a szczyt 1,32, co daje około 8% między dnem a szczytem (tak, byłem w błędzie, jednak 1,23 nie było ceną zamknięcia :wink:). Nie mam pojęcia, co masz na myśli mówiąc udowodnione. Dziś praktycznie nic się nie zmieniło: dno 1,26 i szczyt 1,3, to za mało, aby wygenerować akceptowalny zysk (trzeba jeszcze odliczyć prowizję).W każdym razie cieszę się, że po odniesieniu zysku ponownie odnieśliście sukces. Powinniśmy jednak zachować obiektywizm w przyszłych postach, ponieważ inni użytkownicy nie skorzystają z naszych gadanin. Ok? W przeciwnym razie proszę powiadom mnie prywatnie.Pozdrowienia

Napisany przez David
Aktualnie przechodzą duże ilości; kurs +5,4% [align=left:a6d60467b5]77 11:01:49 1.36 171806 - 76 11:01:48 1.36 25000 - 75 11:01:27 1.36 170 - 74 11:01:26 1.36 37590 - 73 11:01:24 1.36 100000 - 72 11:01:21 1.36 100000 - 71 11:01:21 1.36 41000 - 70 11:01:11 1.36 10000 69 11:01:11 1.36 5200 68 11:01:11 1.36 20000 67 11:01:11 1.36 5300 66 11:01:11 1.36 3000 65 11:01:11 1.36 15000 64 11:01:11 1.36 50000 63 11:01:11 1.36 50000 62 11:01:11 1.36 995227[/align:a6d60467b5]

Napisany przez Globalist
Wygląda na to, że dzisiaj chcą przekroczyć poziom 1,40. Bardzo wysoki wolumen i brak informacji. Insider?

Napisany przez ADMCI4
Krótkoterminowe transakcje... ta akcja przyciąga obecnie uwagę...Nu, Swisslog zaczyna powoli stawać się ponownie atrakcyjny, więc ceny zaczną rosnąć... Sprawozdanie finansowe Swisslog za pierwsze półrocze 2006 roku mi się podobało, naprawdę...

Napisany przez Globalist
Szwajcarska firma Swisslog otrzymuje duże zamówienie od Banku Centralnego Chin (19 mln CHF) Czy kurs niedługo zmierza w kierunku 2.-?:?:

Napisany przez Springer
Dziś po raz pierwszy znowu dobrze poradzono sobie z poziomem 1.4, ostatnio 1.43.-. Circulate / Pada plotka, że wkrótce zostanie sfinalizowane duże zamówienie w USA.

Napisany przez Springer
Sprawdziłem wykres z ostatnich miesięcy bardziej szczegółowo. SLOG wydostał się z trendu spadkowego. Poprzedni wzorzec został zinterpretowany jako zniżkujący trójkąt. Następnie, 13.10., wyłamał się z tego trendu (plotki...?) co teraz wskazuje na sygnał kupna (czysto z punktu widzenia wykresu):

Napisany przez ADMCI4
Dobrze zauważone, Springerze. Dziś zaryzykowałem większy pakiet SLOG niż zazwyczaj i mam nadzieję na wzrost cen w najbliższych dniach.

Napisany przez David
Cześć razem, Analiza wykresu Od połowy 2004 roku do teraz niewiele się dzieje w Swisslog. Przy analizie wykresu można zauważyć dwa główne cechy: 1: Wykres od połowy 2004 roku do teraz utrzymuje stały trend wzrostowy 2: W okresie od marca 2006 do maja 2006 kurs skoczył w górę, a następnie z powrotem w dół. (Podniesienie kapitału) Jeśli teraz spojrzymy na okres od maja 2006 roku do teraz, kurs ma trend spadkowy, ostatnich kilka dni nic w tej kwestii nie zmieniło. Moim zdaniem trend spadkowy zostanie przełamany dopiero przy 1,53. Jakkolwiek pewne jest, że jest dobrą rzeczą, jeśli kurs osiągnął poziom 1,40 i wolumen znów wzrósł.

Napisany przez Globalist
David pisze: Cześć wszystkim, Analiza techniczna W przypadku Swisslogu od połowy 2004 roku do chwili obecnej niewiele się wydarzyło. Przy analizie wykresu można zauważyć dwa główne elementy: 1: Wykres utrzymuje stały trend wzrostowy od połowy 2004 roku do teraz 2: Między marcem 2006 a majem 2006 cena skoczyła w górę, a potem znowu w dół. (Podwyższenie kapitału)
Korzystając z wskaźników RSI i MACD, można stwierdzić, że Swisslog znajduje się na początku fazy wzrostowej. Jeśli rynek będzie sprzyjał i spodziewane będą duże zamówienia (podobno w USA czeka ogromne zlecenie), to kurs powinien bardzo szybko przekroczyć poziom 1,50 i znaleźć kolejne wsparcie.

Napisany przez Springer
Jesteśmy tego zdania Globalisto :arrow:

Napisany przez Simona
Niech więc podciągniemy tę sprawę, jestem również dostępna; hop, hop :!: :lol: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Globalist
Simona pisze: W takim razie podciągnijmy tę sprawę, też jestem tu; hop, hop! :!: :lol: Pozdrowienia, Simona
Możesz być pewien :lol:

Napisany przez Simona
Springer pisze: Dzisiaj po raz pierwszy udało się dobrze przekroczyć poziom 1.4, ostatnio było 1.43.-. Plotkuje się, że wkrótce zostanie podpisane duże zamówienie w USA.
To plotka była zresztą czarno na białym w Finansach & Biznesie z 7.10.06 (Duży klient z USA w sektorze detalicznym). Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Globalist
Dziękuję Simona Jeśli to naprawdę prawda, to śmiało mamy szansę na 1,50. Ale i tak inwestowanie w Swisslog sprawia obecnie radość. Śmiało można liczyć na 1,45. Techniczne wskaźniki rzeczywiście warto obserwować. 8)

Napisany przez Simona
Patrz, to był fragment artykułu w FuW z 7 października 06, o który mi chodziło: Swisslog (+0,8%) od miesięcy prawie się nie ruszają. Dopiero większe, nieoczekiwane zamówienia dałyby akcjom impet. Jeśli spodziewane zamówienie nie nadejdzie, sytuacja zmieniłaby się odpowiednio w przeciwną stronę. Jednak obecnie wszystko idzie zgodnie z planem. Rozmawia się o dużej klienteli w USA z branży detalicznej. Jak potwierdził dyrektor generalny Remo Brunschwiler w „Finanz und Wirtschaft”, istnieje duże prawdopodobieństwo, że negocjacje zakończą się powodzeniem do końca roku. Natomiast zamówienie od Wal-Mart zostanie opóźnione. Jednak jest to już znane (por. FuW Nr.66 z 23 sierpnia). Ogólnie Brunschwiler był bardzo optymistyczny pod względem przyjęć zamówień na drugie półrocze. (Może się udać, w końcu był termin płatności) Aktualna cena to znowu 1,42 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez David
W Swisslogu od 10.10.2006 roku obserwuje się ponadprzeciętnie wysoki wolumen, chociaż nie ogłoszono żadnych oficjalnych informacji. Od tego czasu codziennie znajduje się od 50 000 do 100 000 paczek do kupienia. Moim zdaniem nie jest to tylko na chybił trafił.

Napisany przez Springer
Musimy być cierpliwi, bo raczej szybko nie zobaczymy 1,5. Kiedy przekroczyliśmy 1,4, minęły miesiące... moje motto: Bądź cierpliwy

Napisany przez Simona
Tam jedna osoba stoi na hamulcu o 1.44. :shock: :P Odebrano przepustkę oszołomowi. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Globalist
Simona pisze: Ktoś tam stoi na hamulcu przy 1,44. :shock: :P Zabierzcie mu dowód tożsamości. Pozdrowienia, Simona
chyba nadal chce zrobić zakupy po najniższej cenie. Zrozumiałe, bo niedługo przekroczymy 1,50. :wink:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata