Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Najbardziej niezawodna karta kredytowa

Napisany przez Heri
Cześć! Po tym, jak moja karta Mastercard została zablokowana trzy razy z powodu nieznanych mi mechanizmów bezpieczeństwa, szukam lepszego dostawcy kart. Nowy dostawca powinien mieć system bezpieczeństwa pod kontrolą, abyśmy nie byli stale uważani za oszustów korzystających z kart kredytowych, po prostu dlatego, że chcemy dokonywać transakcji kartami - innymi słowy, chcemy coś kupić. Moje pytanie do forum: 1.) Czy macie doświadczenie z American Express dotyczące nagłych blokad kart? Rozważam zmianę na amex. W przeciwieństwie do raportów o zablokowanych kartach Mastercard, nie znalazłem nic na temat amex. Mogło to jednak wynikać również z moich poszukiwań, dlatego pytanie! Dzięki Heri

Napisany przez 2Escorpio
Amex nie blokuje transakcji z dnia na dzień, ale zezwala na ich przeprowadzenie i dzwoni do Ciebie... jeśli nie mogą skontaktować się z Tobą od razu, w zależności od kwoty transakcji mogą ją zablokować. Amex jest jednak bardzo słabo akceptowany podczas podróży poza UE. Na przykład w Afryce może Ci to sprawić wiele kłopotów.

Napisany przez Heri
Dziękuję za uwagę! Korzystam z map w Europie i podczas podróży służbowych. Ponieważ nie obsługujemy klientów w Afryce, nie byłoby to problemem. Czy są jakieś obawy dotyczące USA i Japonii? Pozdrawiam Heri

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli chodzi o hotele, loty i restauracje, w USA i Japonii nie powinno być problemów. Ale karty Visa / MasterCard są również znacznie bardziej akceptowane w tych krajach. Dlatego zawsze miałbym przy sobie jedną z wymienionych wcześniej. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata