Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy istnieją bardzo specjalistyczne banki samochodowe?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ prawdopodobnie będziemy wkrótce musieli zakupić nowy lub używany samochód, chciałbym zasięgnąć informacji na temat finansowania samochodu tutaj, na forum finansowym. Chociaż wolałbym płacić gotówką, nie będę w stanie tego zrobić. Moje bank nie będzie również zbyt zadowolony z udzielenia mi kredytu na samochód, ponieważ mam tam już jeden kredyt. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy istnieją specjalistyczne banki samochodowe, które udzielają finansowania nawet osobom posiadającym już kredyty. Ktoś miał podobny problem i mógłby mi udzielić rady?

Re: Czy istnieją bardzo specjalistyczne banki samochodowe?

Napisany przez 2Bolitho
Tak, istnieją. Większość dużych marek samochodowych prowadzi własny bank lub współpracuje ściśle z innym. Ale nawet te banki oceniają twoje ryzyko. Oczywiście dokument rejestracyjny samochodu stanowi pewne zabezpieczenie. Jeśli nawet twojemu bankowi nie zależałoby na udzieleniu ci pożyczki, powinieneś się dokładnie zastanowić, zanim zdobędziesz pieniądze innymi sposobami. Zwłaszcza jeśli chodzi o towar konsumpcyjny (chyba że zarabiasz na samochodzie), który stale traci na wartości. Ponadto ponosisz stratę wartości oraz odsetki, co sprawia, że jesteś podwójnym przegranym w monopolu na odsetki (i majątek). Banki oceniają twoje ryzyko. Jeśli nie pożyczają ci pieniędzy, to dobry wskaźnik, że zmierzasz w kierunku zadłużenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata