Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jak działa proces dokonywania wpłat w bankowości internetowej?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór. W sumie jestem coraz bardziej przekonany, że bank internetowy z usługą bankowości internetowej jest dla mnie najtańszym rozwiązaniem. Rzadko odwiedzam bank, chyba że muszę wpłacić pieniądze. To zdarza mi się od czasu do czasu. I właśnie o to chodzi. Jeśli teraz zdecyduję się na bank internetowy, jak miałbym dokonywać wpłat? Mam dodatkową pracę, czasem dostaję też gotówkę, którą chciałbym oczywiście wpłacić na moje konto. Ale jak i gdzie? Jeśli bank nie ma fizycznych oddziałów, to praktycznie niemożliwe...

Napisany przez ProperSoul
Cześć, znam ten problem bardzo dobrze Osobiście postąpiłem w taki sposób, że zamieniłem moje stare konto osobiste w Sparkassen na prowadzone online konto osobiste. Dzięki temu oszczędzam połowę opłat za prowadzenie konta i nadal mogę bezpłatnie wpłacać gotówkę na konto w kasie. Dodatkowo mam konto online w DKB, ponieważ karta kredytowa w moim Sparkassen jest dla mnie zbyt droga, ponieważ rzadko z niej korzystam, tylko czasem podczas zakupów online. Być może Twoje bank także oferuje prowadzenie konta online. Spróbuj się dowiedzieć. Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Na przykład Norisbank jest również bezpłatna, a istnieją oddziały, w których możesz dokonywać wpłat bez dodatkowych opłat.

Napisany przez Doso
Teoretycznie można wpłacić gotówkę na konto w innej banku w dowolnym banku - ale to wiąże się z opłatami. Na przykład w Bundesbank opłata wynosi 1 euro. Poza tym banki internetowe częściowo współpracują z bankami stacjonarnymi. Na przykład Ing-Diba współpracuje z Degussa, DKB ma kilka oddziałów we wschodnich Niemczech, a w Comdirect można wpłacać pieniądze w Commerzbank.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Zasadniczo można wpłacić gotówkę w każdym banku na rzecz konta w innym banku - wiąże się to oczywiście z opłatami. W Bundesbanku kosztuje to na przykład 1 euro. W innych przypadkach banki internetowe częściowo współpracują z bankami stacjonarnymi. Na przykład Ing-Diba współpracuje z Degussa, DKB ma kilka oddziałów we wschodnich Niemczech, a w Comdirect można dokonać wpłaty w Commerzbanku.
W Bundesbanku kosztuje to tylko 1 euro, niezależnie od kwoty? Czy można wpłacić na obce konta? - Czyli czy mogę teraz wpłacić na Twoje konto i zapłaciłbym również tylko 1 euro?

Napisany przez Doso
Jestem Skorpionem. Wpłata gotówkowa w bankach bezpośrednich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata