Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie pośrednie z cesją ceny zakupu

Napisany przez CarolaK
Cześć, dziś zamierzamy podpisać umowę kupna domu, który ma zostać przekazany 01.12.2010, czyli cena sprzedaży jest wymagalna w tym terminie. Za 5 dni podpiszemy umowę sprzedaży mojego mieszkania. Mieszkanie zostanie przekazane 15.12.2010, więc dochód ze sprzedaży będzie dostępny w tym czasie. Jak mogę znaleźć bank, który zaoferuje mi kredyt przejściowy na około 3-4 tygodnie i zgodzi się na zabezpieczenie poprzez cesję kupna z dochodu ze sprzedaży mieszkania? Moje główne konto bankowe nie wchodzi w grę, ponieważ wszystkie operacje bankowe przeprowadzam przez bank pocztowy. Pozdrowienia Carola

Re: Finansowanie pośrednie z cesją ceny zakupu

Napisany przez NaTwoim13
Cześć CarolaK, przekazując prawa do umowy kupna i zbycia oraz uzyskane ze sprzedaży środki, można stworzyć fundusz inwestycyjny z zmiennym oprocentowaniem. Jednakże wiąże się to z istotnymi opłatami, ponieważ bank nie zarabia na odsetkach, które musi wypłacić, ale nadal ponosi ryzyko! Na pewno zechce to odpowiednio wynagrodzić!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata