Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Uniewinnienie w trakcie wymiany plików

Napisany przez tivopu
Według wyroku Sądu Okręgowego w Moguncji właścicielka łącza internetowego nie musi obawiać się kary, jeśli nie ma dowodów na korzystanie z giełdy plików (wyrok z dnia 16.09.2009, sygn. 2050 Js 16878/07.408ECs). Ciekawy wyrok. Ale czy nie trzeba zabezpieczyć swojej sieci WLAN, aby temu zapobiec...? Źródło: Do artykułu

Napisany przez 2Escorpio
Tak, sieć WLAN musi być zabezpieczona... ale przytoczony przez Ciebie wyrok pochodzi z ubiegłego roku. To obowiązuje, że dostęp do sieci WLAN musi być wystarczająco zabezpieczony, jest z tego roku.

Napisany przez tivopu
Masz link?

Napisany przez 2Escorpio
tivopu pisze: Czy masz jakiś link?
To duże zamieszanie miało miejsce w połowie maja tego roku... znajdziesz wiele informacji na ten temat w Google. BGH orzeka: WLAN musi być zabezpieczone

Napisany przez dmdirk
Odnosi się to do Niemiec, Europy czy do świata? Prawdopodobnie tylko krajowo. Ale zaraz poszukam więcej informacji w Internecie, ponieważ temat ten jest bardzo interesujący już pod względem prawnym. Mimo że zabezpieczyłem moje Wi-Fi już wtedy, to na pewno mogło się z tym zrobić coś spektakularnego. Jeśli trafi to w złe ręce, może to być takie samo ryzyko jak w przypadku konta bankowego czy czegoś podobnego.

Napisany przez 2Escorpio
dmdirk pisze: Czy to odnosi się do Niemiec, Europy czy na skalę globalną? Prawdopodobnie tylko krajowo. Zaraz jednak o tym poczytam więcej w Google, bo samo to zagadnienie jest bardzo interesujące pod względem prawnym. Zraczej zabezpieczyłem swoje Wi-Fi już wtedy, ale na pewno można było z tym zrobić coś spektakularnego, gdyby np. trafiło w niewłaściwe ręce.
Ponieważ zostało to orzeczone w Karlsruhe... to TO orzeczenie jest ważne tylko dla Niemiec.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata