Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Gdzie mogę zwiększyć limit mojej karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Ponieważ kilka razy wyciągałem gotówkę kartą kredytową, gdy miałem problemy finansowe, moj bank nagle obniżył limit do 500 euro. To jest karta MasterCard, którą dostałem od swojego banku. Chciałbym jednak podnieść limit do 1000 euro na wakacje, ale obawiam się, że mój bank się nie zgodzi. Czy mogę ubiegać się o podwyższenie limitu bezpośrednio u MasterCard i ominąć bank czy Sparkasse? Co właściwie mają wspólnego z moją kartą kredytową? Pozdrawiam,

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, zawarłeś umowę o kartę kredytową ze swoim bankiem oszczędnościowym. Mastercard to w końcu tylko sprzedawany produkt. Partnerem umowy jest właśnie instytucja wydająca. Dlatego nie będziesz mógł ominąć kontaktu ze swoim bankiem oszczędnościowym.

Napisany przez 2Escorpio
To, że ograniczyli tylko limit, to już powód do zadowolenia... inni po prostu anulowaliby ci kartę. 1. Narusza warunki umowy. 2. Jest to karalne nawet w pojedynczych przypadkach, zwłaszcza jeśli regularnie dokonujesz spłat... zazwyczaj jednak w praktyce nie dochodzi do ścigania karnego za to.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata