Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: BHW Bank hipoteczny

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, mam umowę z BHW na kwotę oszczędności budowlanych w wysokości 10 737,13 € Plan to A3, a data rozpoczęcia umowy to 31.12.1994 Saldo na 31.12.2009 wynosi 2 019,69 €. Saldo maleje rocznie o 624,69 €. Co miesiąc pobierane jest 66,72 €. Czy ktoś może mi powiedzieć, jaki to rodzaj umowy? Absolutnie się na tym nie znam. Pozdrowienia, Uwe

Napisany przez 2Bolitho
Czy to mogłoby być kredyt hipoteczny? W takim przypadku saldo konta to pozostały dług, obciążenia to miesięczne raty, a zmniejszenie salda z jednego roku na drugi to spłata.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za odpowiedź. Nie mam pojęcia o żadnym pożyczce w kwocie 10.737,13€. Musiałbym poszukać wszystkich moich dokumentów i sprawdzić, czy mam jeszcze coś od BHW. Wszystkie kwestie finansowe nigdy mnie nie interesowały, niestety! Twoja teoria ma sens. Widzę w właśnie w swoim rozliczeniu w sekcji Przegląd umów, że oprocentowanie kredytu było mniejsze w 2009 roku niż w 2008 roku. Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Obawiam się, że wtedy jest jasne...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata