Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy dostanę kredyt po upadłości konsumenckiej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, kilka lat temu złożyłem wniosek o upadłość konsumencką, ale teraz już to za mną. Od dwóch lat pracuję także w nowej pracy, w której zarabiam całkiem dobrze i zacząłem nowe życie. Ponieważ poznałem kobietę z dwójką dzieci, chcielibyśmy kupić mały domek. Oczywiście nie jestem w stanie tego opłacić z mojej pensji. Potrzebowalibyśmy więc kredytu. Czy mam szansę dostać kredyt na Dom w banku po zakończonej upadłości konsumenckiej? Moje miesięczne przychody wynoszą około 2000 euro netto i nie mam żadnych długów.

Re: Czy dostanę kredyt po upadłości konsumenckiej?

Napisany przez 2Escorpio
Hej... po 3 latach od zakończenia prywatnej upadłości wszelkie informacje na ten temat powinny zostać usunięte z Biura Informacji Kredytowej, Creditreform itp. Jeśli trzy lata już minęły, sprawdź, czy wpis nadal istnieje, składając wniosek do Biura Informacji Kredytowej i innych. Jeśli tak, wyślij do Biura Informacji Kredytowej kopię zaświadczenia o zakończeniu prywatnej upadłości. Jeśli nie, to wszystko jest w porządku. Po prostu zwróć się do innej banku niż ta, która była zaangażowana. Wydaje mi się, że przy takiej kwocie, jakiej prawdopodobnie będziesz potrzebować... kredyt będzie musiał być na ciebie i twoją żonę/dziewczynę. Jeśli ona nie ma dochodu... znów będzie trudno. Jej informacje w Biurze Informacji Kredytowej również są oczywiście istotne. Wszelkie dalsze kwestie powinieneś omówić z bankiem... prawdopodobnie będziesz musiał wykupić ubezpieczenie na życie zabezpieczone na rzecz banku. Pozdrawiam, esco Ps.: Jeśli 3 lata jeszcze nie minęły i jest oczywiste, że miałeś prywatną upadłość... jest bardzo źle. Owszem, nie masz już długów, ale nie dlatego, że spłaciłeś je w całości, lecz dlatego, że zostały ci umorzone przez upadłość lub resztę kwoty. Banki oczywiście tego nie lubią.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata