Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy 7% z 5000e to dobry wynik?

Napisany przez ChristianM
Cześć wszystkim, jestem dość nowy tutaj na tym forum. Więc cześć najpierw, jestem Christian. :-) Niestety mam negatywny wpis w Schufa, ale potrzebuję pieniędzy. Przeglądałem trochę internet i zauważyłem, że stawki procentowe bardzo się różnią. Dlatego obawiam się, że jeśli stawki będą zbyt niskie, to może być jakiś haczyk. Trafiłem między innymi na tę stronę: Online Kredit ohne Schufaauskunft - Online Kredite - Kredite ohne Schufa. Wydaje mi się dość solidna i oferuje czasami niskie stawki procentowe. Chciałbym usłyszeć wasze opinie i doświadczenia. Myślicie, że mogą tu być problemy? Dziękuję i pozdrawiam, Christian

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, w pewnym sensie Schufa i inni są także dobrymi wskaźnikami możliwości spłaty kredytu. Jeśli banki odmawiają udzielenia kredytu, warto dokładnie sprawdzić, czy kredyt jest naprawdę konieczny. Szczególnie jeśli chodzi o spełnienie pragnień konsumenckich (nie mam zamiaru Cię oskarżać). Trzeba po prostu zauważyć, że z każdym zaciągniętym kredytem stajesz się bardziej przegranym w monopolu na oprocentowanie i dodatkowo dajesz bogatym jeszcze więcej pieniędzy. Wyjątkiem jest oczywiście kredyt jako inwestycja, przeznaczony na zarobek. Na przykład na instalację słoneczną lub jako kapitał początkowy na własną działalność.

Cześć Bolitho, Dzięki za szybką opinię. Wiem, że pieniądze są przeznaczone na inwestycję. Nie mam zamiaru popaść w długi. Masz całkowitą rację, opisując monopol odsetkowy. Muszę to jeszcze przeliczyć, ale bez pomocy ten projekt nie powiedzie się. Myślę, że powinienem poprosić o darmową propozycję na wspomnianej stronie i zobaczyć, co dalej. A jaką drogę byś mi polecił? Dzięki i pozdrowienia!

Napisany przez 2Bolitho
Jak to wygląda z przyjaciółmi i rodziną? To byłaby moja opcja, jeśli nie da się już inaczej. Poprzez powiązania społeczne zachęta do spłaty byłaby większa niż w przypadku zaciągnięcia anonimowego kredytu.

Napisany przez Sergio
O czym dokładnie jest ta inwestycja? Opisz przynajmniej rodzaj inwestycji. Wtedy będziemy mogli ocenić, czy kredyt jest właściwym sposobem pozyskania kapitału.

Cześć wszystkim, nie chciałbym zbytnio pytać znajomych/rodzinę o to, ale masz rację, to chyba nie jest najgorsza alternatywa. Chodzi o remont mieszkania, którego obecny stan nie pozwala na jego wynajem/zamieszkanie. Niestety, czekam jeszcze na kosztorys, żeby zobaczyć, co mniej więcej nas czeka. Chciałem się już trochę z góry poinformować. Dziękuję za Wasze opinie! Pozdrawiam, Christian

Napisany przez Sergio
W tym przypadku byłoby mi również warto skorzystać z kredytu. Ale na pewno lepiej jest pożyczyć pieniądze od przyjaciół.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: i rzuca pieniądze jeszcze bardziej bogatym.
Uważam, że ta wypowiedź jest trochę nie na miejscu, szczerze mówiąc. Z jednej strony krzyczy się na bogatych, a z drugiej strony każdy zapewne skorzystał z rzeczy, które nie byłyby możliwe bez bogatych. Czy to kredyt, korzystanie z debetu czy po prostu karta kredytowa, którą spłaca się pod koniec miesiąca. Banki biorą te środki z inwestycji bogatych ludzi, a bez takich inwestycji jak debety i kredyty nie byłoby możliwe ich udzielanie. Warto zastanowić się wcześniej, w jaki sposób korzystałeś z pomocy pewnych ludzi (w tym przypadku bogatych), zanim na nich strzelisz. Oczywiście, jeśli nigdy nie skorzystałeś z kredytów... czy to w formie pożyczek, kart kredytowych, debetu czy nawet opłacania rachunków... to oczywiście cię to nie dotyczy. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata