Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Ile skradzionych rowerów zwraca ubezpieczenie mieszkania?

Napisany przez ADMCI4
To jest szalone! Po raz drugi w tym roku ukradziono mi rower. Pierwszy rower został skradziony przed supermarketem, a drugi był właściwie zamocowany na stojaku rowerowym przy stacji S-Bahn. Za pierwszym razem moje ubezpieczenie mieszkania lub moich rodziców bez problemu wypłaciło rekompensatę. Rower był drogi, kosztował prawie 1000 euro dwa lata temu. W związku z tym kupiłem sobie ten sam rower ponownie. Czy mogę mieć uzasadnioną nadzieję, że ubezpieczenie zrekompensuje także wartość drugiego skradzionego roweru? Czy istnieje może limit związany z kwotą rekompensaty?

Napisany przez marketmaker2
Nie rozumiem twojego problemu. Twoj rower został skradziony po raz drugi. Zgłosisz to i tak do ubezpieczenia (dlaczego nie?). Wtedy zobaczysz, czy ubezpieczenie pokryje szkodę po raz kolejny czy nie... marketmaker2 p.s. Twoje pytanie brzmi tak, jakbyś chciał jeszcze kilka razy pozbyć się swojego roweru i pytasz o darmowy bilet na to...

Napisany przez JacobGoma
Cześć JulianF,
co się stało z tą sprawą? Czy ubezpieczenie pokryło koszty?
Aby uniknąć takich problemów w przyszłości, zalecam zadbać o bezpieczne przechowywanie roweru. Z odpowiednim stojakiem rowerowym można go również bezpiecznie zamknąć, polecam sprawdzić, być może znajdziesz tutaj dobrą opcję. Być może dzięki temu będziesz w stanie zaoszczędzić na ubezpieczeniu w przyszłości.
Pozdrowienia, Miguel

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata