Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy zagraniczne banki mają w Niemczech jakieś korzyści?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Zastanawiałem się już kilka razy nad rezygnacją z konta w Sparkasse i otwarciem konta w zagranicznym banku. Nie ma żadnego konkretnego powodu, po prostu wydawało mi się interesujące być klientem raczej nietypowego banku. Ostatnio jednak znajomy powiedział mi, że mogłoby być korzystne być tam klientem, ponieważ oprocentowanie depozytów jest zazwyczaj znacznie wyższe, a opłaty często znacznie niższe. Czy to rzeczywiście prawda, i czy istnieją inne powody, dla których warto prowadzić konto bieżące w zagranicznym banku? Czy to naprawdę tylko bawienie się?

Re: Czy zagraniczne banki mają w Niemczech jakieś korzyści?

Napisany przez 2Bolitho
Jaka jest zatem taka niezwykła bankowość? Oprocentowanie i opłaty można łatwo porównać w internecie. Może tam znaleźć się kilka dobrych ofert. Ale jak chcesz uzyskać dostęp do swoich pieniędzy? Sparkassen są wszędzie. Deutsche Bank znajdziesz również dość często. Jeśli jednak chodzi o coś nietypowego, pojawia się kwestia obsługi. Wypłata gotówki mogłaby być być może bezpłatna za pomocą karty Visa. W przypadku banków spoza Europy pojawia się również kwestia gwarancji depozytów (choć zasadniczo dotyczy to także banków wewnątrz Europy). Ja nadal jestem klientem lokalnej Sparkasse, ponieważ nie chcę rezygnować z obsługi. Mam jednak drugie konto (bezpłatne) w nietypowym banku internetowym. Dla mnie to dość idealne rozwiązanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata