Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenia można zawsze płacić miesięcznie?

Napisany przez ADMCI4
Mamy różnego rodzaju ubezpieczenia i większość z nich opłacamy co pół roku. Gdy kupiliśmy Dom rok temu, musieliśmy także wykupić ubezpieczenie budynku mieszkalnego. Wtedy pytano nas, w jakich odstępach czasu chcemy opłacać ubezpieczenie. Teraz opłacamy je miesięcznie. Chciałbym zrobić to samo w przypadku innych ubezpieczeń, ponieważ mam wtedy znacznie lepszy przegląd nad moimi finansami. Czy wiecie, czy to ogólnie możliwe, czy tylko w przypadku określonych ubezpieczeń?

Re: Czy ubezpieczenia można zawsze płacić miesięcznie?

Napisany przez 2Bolitho
Schnuffel, Gratulacje z okazji półrocznej lub rocznej formy płatności. To pozwala zaoszczędzić trochę pieniędzy. Miesięczne raty są przyjazne dla ubezpieczeń, ale za to pobierają dodatkowe odsetki. Dla większych ubezpieczeń, takich jak ubezpieczenie budynku mieszkalnego, odsetki mogą być dość wysokie. Z tych pieniędzy można spokojnie raz w roku wybrać się na przyjemny obiad. Ja zawsze płacę wszystko rocznie. Pierwszy raz jest oczywiście trudny. Następnie dzielę kwotę przez 12 i odkładam tę kwotę każdego miesiąca na konto oszczędnościowe lub terminowe. W następnym roku pieniądze już czekają, aby zostały wypłacone na ubezpieczenie, a ja także dostałem kilkadziesiąt euro odsetek. Wtedy, oprócz jedzenia, można sobie pozwolić nawet na drinka... ;-) Zrozumiałeś, o co mi chodzi? To pozwala nam cieszyć się korzystną stawką i jednocześnie zapewnia super planowanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata