Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Kiedy mój syn może podjąć dodatkową pracę?

Napisany przez ADMCI4
Drogi Forum, mój syn niedawno skończył 15 lat i próbował już kilka razy zarejestrować się w firmie, która zajmuje się roznoszeniem ulotek. Niestety, ta firma w ogóle nie odpowiada. To był jednak jedyny pomysł na dodatkową pracę, jaki nam przyszedł do głowy. Nie wiemy, co w jego wieku jeszcze może robić. Czy na przykład może już uzupełniać półki w supermarkecie? Słyszałem, że w niektórych przypadkach dopiero od 18 roku życia jest to dozwolone. Jakie są inne prace dla chłopców w wieku 15 lat? Niestety, nie nadają się one tak dobrze do opieki nad dziećmi... Z poważaniem

Napisany przez 2Bolitho
Dlaczego nie, ja też to zrobiłem!? Tutaj: JArbSchG - nieoficjalny spis treści zawiera prawie wszystko. Praca w supermarkecie jest moim zdaniem w porządku, ale może być wymagane zaświadczenie zdrowotne.

Napisany przez Jobber01
Generalnie większość dodatkowych prac na podstawie 400€ jest moim zdaniem możliwa już od 14 roku życia. Jednak decyzja należy do pracodawcy, czy akceptuje to wiek. Najlepiej jest szukać odpowiednich ofert pracy w internecie. Wybór jest tutaj dość duży.

Napisany przez 2Bolitho
To nie do końca prawda: r n JArbSchG - pojedynczy przepis r n JArbSchG - pojedynczy przepis r n r n W wieku 14 lat nadal jest się dzieckiem w świetle prawa i obowiązuje zakaz zatrudnienia. Istnieją jednak wyjątki, jak wynika to z drugiego linku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata