Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Gdzie mogę znaleźć czasopisma z porównaniem ubezpieczeń?

Napisany przez ADMCI4
Kochane forum. Chociaż teraz korzystam z Internetu, czuję się tutaj także dobrze zaopiekowany. Jednak kiedy chcę zobaczyć lub wykonać porównania ubezpieczeń, wolę mieć wszystko w formie papierowej. Uważam, że jest to bardziej przejrzyste i mogę je nosić ze sobą. Chciałbym jednak wiedzieć, gdzie mogę znaleźć takie porównania w czasopismach. Aktualnie interesują mnie konkretnie porównania ubezpieczeń samochodowych. Wkrótce zaczną obowiązywać nowe stawki i chciałbym się o nich dowiedzieć. Czy macie dla mnie jakieś wskazówki? Dziękuję.

Napisany przez ProperSoul
Cześć, o co konkretnie chodzi ci przy porównywaniu ubezpieczeń? Czy chodzi o ogólne porównanie ofert różnych ubezpieczeń i ich świadczeń? Czy chodzi o cenę? Bo z tego, co wiem, takie czasopisma działają w oparciu o pewnego rodzaju zwykłego Kowalskiego i standardowe auto. To normalne, że w przypadku innych samochodów lub innych stylów jazdy niż zwykły Kowalski składka może być znacznie różna. Czytam czasem takie czasopisma jak finanztest lub inne czasopisma motoryzacyjne, jeśli zamieszczony jest w nich ranking ubezpieczeń. Ale przez lata bardziej zaufałem porównaniom online. Po prostu dlatego, że nie są one ograniczone przestrzennie (jak strony gazet), ale mogą zawierać znacznie więcej ofert ze względu na nieograniczoną przestrzeń. Ponadto podaje się informacje o samochodzie, klasie zniżek oraz rocznym przebiegu. Ponadto istnieje wiele portalów internetowych, które nie wymagają podawania nazwiska i adresu, więc można z nich korzystać anonimowo, np. ten LINK. Ale jak już wspomniałem, czasopisma zawierające rankingi ubezpieczeń komunikacyjnych to np. finanztest lub różne czasopisma motoryzacyjne, jak np. auto, motor, sport; AutoBILD oraz być może magazyny dużych klubów motoryzacyjnych. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam

Napisany przez Gerd
Cześć Wszystkie porównania ubezpieczeń w czasopismach wykorzystują fikcyjnego klienta wzorcowego. Po prostu nie ma innego wyjścia. Dlatego zawsze należy zwracać uwagę na to, jak bardzo zbliża się do tego klienta wzorcowego. Mam wątpliwości co do porównań online. Przeglądałem już wiele stron. Zawsze wyświetlane jest tylko kilka ubezpieczeń. Zazwyczaj porównywane są tylko standardowe taryfy. Jednak w rozmowie osobistej, zwłaszcza w przypadku ubezpieczenia samochodu, można negocjować wiele specjalnych warunków. Nie są one uwzględniane w porównaniach, ale mogą być znaczne. Przeglądnąłem już link. Tutaj znowu to samo. Kilka ubezpieczeń, które sprzedaje działający w tle agent ubezpieczeniowy. Bez śladu niezależnego porównania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata