Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Indium

Napisany przez Indium_Barren
Cześć, jestem nowym użytkownikiem na forum finansowym. Chciałbym poruszyć kwestię surowca Indium. Jest on bardzo ograniczony pod względem występowania i głównie znajduje się w Chinach. Wartość tego surowca znacząco wzrosła w ciągu ostatnich lat i jest używany w przemyśle high-tech. Handluję takimi sztabkami Indium i mogę je oferować w przystępnej cenie. Czy ktoś jest zainteresowany zakupem sztabek Indium? Pozdrawiam

Napisany przez 2Bolitho
Rynek wydaje się być niewystarczająco płynny... Proszę napisz mi cenę i inne warunki. Jesteś osobą prywatną czy handlowcem? Bardzo przydałoby się również zdjęcie.

Cześć, jestem prywatną osobą. Właśnie wysłałem zdjęcie. W zależności od ilości zamówionego towaru cena wynosi między 550 a 580 euro za kilogram. Jeśli jesteś zainteresowany, możesz napisać do mnie wiadomość prywatną. Pytania możesz zadawać tutaj, aby mogłem na nie odpowiedzieć dla wszystkich. Dziękuję Pozdrawiam

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Rynek wydaje się być niewystarczająco płynny...
Ach Bolitho, najpierw się zorientuj: [Indium] uważane jest za jeden z pierwszych pierwiastków, których obecne wykorzystanie prowadzi do coraz większego niedoboru i których naturalne zasoby wkrótce zostaną całkowicie wyczerpane. [...] Produkcja wtórna, czyli recykling, przewyższa produkcję pierwotną i wynosiła 800 ton w 2008 roku. Źródło: Indium ? Wikipedia A jeśli chodzi o zastosowanie: Indium ? Wikipedia @Indium_Barren: Powinieneś skontaktować się z przetwórstwem, na pewno znajdą się nabywcy.

Napisany przez wodim
Ale spójrzcie tutaj: TMW.de: Ind ium: Odkryto występowanie w samym sercu Niemiec sz-online.de (12.01.09) - Ind ium [...] jest magazynowane w dużych ilościach w Górach Kruszcowych. Wykazały to nowe badania Akademii Górniczej w Freibergu. [...] W Górach Kruszcowych znajdują się jedne z największych na świecie złoż ind ium. Dla Europy może to być decydujące ekonomicznie. [...] Wartość ind ium wzrosła już w ciągu ostatnich pięciu lat z 70 do 700 euro za kilogram. [...] Około 1000 ton ind ium magazynuje się w Górach Kruszcowych. To więcej niż podwójne roczne zużycie na świecie. Są realne szanse na wydobycie tego rzadkiego metalu pod ziemią w Górach Kruszcowych, między innymi w regionie Freibergu. Jeśli cena na rynku światowym nadal będzie rosła, wydobycie stanie się opłacalne. Hm, cena 550-580 € / kg nie powinna stanowić przeszkody...

Napisany przez ADMCI4
Cześć, oto kilka informacji: a. Rynek jest płynny, przy światowej produkcji rocznej 1300 ton (w tym 650 ton wtórnych) codziennie handluje się większymi ilościami przepraszam, twoje liczby nie są poprawne b. Ceny podlegają wahaniom różnych parametrów, takich jak wskaźnik eksportowy (Chiny), kurs USD/€, kurs RMB/€ itp., a także zachowanie nabywcze Japończyków (największy rynek) c. Jeśli ktoś nie wierzy, proszę skontaktować się z firmą Haines & Maassen w Bonn, tam można uzyskać poradę i odpowiednie ceny. d. Tak, wiem, co piszę, nie tylko jestem dyrektorem generalnym H&M, Bonn, ale także przewodniczącym Komisji ds. Metali Kolorowych i Stopów Żelaza Związku Handlowców Metali. Pracuję w tej branży od ponad 30 lat i codziennie kupuję i sprzedaję kilka kilogramów indu

Napisany przez 2Bolitho
Dziękuję za informacje. Wątpię w podaną tożsamość. Po pierwsze, trudno mi uwierzyć, że istnieje motywacja do zamieszczenia tego tutaj, a po drugie, w postach są pewne niedociągnięcia.

@ Metallfreak więc wyprzedź moją ofertę ;-), nie powinno być dla ciebie problemem ;-)

Napisany przez Stefan.P
Mam już kilka kilogramów indyku. Zawsze był pierwsza klasa! Link do sklepu Indium24.net - Sklep internetowy z rzadkimi surowcami Taniej nie kupisz sztabek! Większość dostawców to i tak kombinatory i żądają aż 410 € za zaledwie 500g!!! W tym sklepie dostaniesz 1 KG za jedyne 615€. Chwyć to, dopóki jest w cenie! Pozdrowienia Stefan Peter

Stefan.P pisze: Tutaj kupiłem już kilka kilogramów indyku. Zawsze było świetnie! Link do sklepu Indium24.net - Sklep internetowy z rzadkimi surowcami Nie znajdziesz tańszych sztabek! Większość dostawców to łachudry i żądają aż 410 € za zaledwie 500g! W tym sklepie dostaniesz 1 kg za jedyne 615 €. Złap, póki jest w takiej cenie! Pozdrowienia Stefan Peter
Häh? a w jakim sensie ta oferta ma być lepsza od mojej? Moje ceny są podane wyżej w wątku!! ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata