Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Kto określa limit wypłaty na karcie kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Chcę od razu zaznaczyć, że nie mam doświadczenia w tej dziedzinie, a jedynie chciałbym się teoretycznie o niej dowiedzieć. Zawsze mówi się, że można wypłacić różne kwoty pieniędzy za pomocą kart kredytowych z bankomatu. Kto jednak ustala, ile pieniędzy można w ten sposób wypłacić? Czy to zależy od banków, których bankomatów używamy, czy raczej od naszej firmy kart kredytowych? W drugim przypadku mielibyśmy na to wpływ. Czy ktoś zna się na tym? Pozdrawiam, Krauter

Napisany przez 2Bolitho
Istnieje dzienny i tygodniowy limit, który określa odpowiednia firma kredytowa. Poza tym istnieje także ramka dostępności karty, którą ustala bank wydający.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Istnieje dzienny i tygodniowy limit. Określa go odpowiednia firma kredytowa. Ponadto karta ma określony limit dostępności, określany przez wydającą kartę bank.
To nie do końca prawda... limity dziennie i tygodniowo dla wypłat z bankomatów i limit dostępności są ustalane przez bank, który wydał kartę. Może się zdarzyć, że w bankomacie można wypłacić maksymalnie 500 euro... jednak po ponownym włożeniu karty można znowu wypłacić 500 euro. Bank ustala inne limity dla wypłat gotówkowych, ponieważ karta kredytowa nie jest przeznaczona do wypłacania gotówki... z wyjątkiem niektórych banków internetowych, które umożliwiają klientom bezpłatne wypłaty gotówki. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata