Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kwota oszczędnościowa D maxx 50

Napisany przez Anna
Cześć wszystkim, mam umowę oszczędnościową BHW D maxx 50, zawartą na 1.8.1999. Niestety dotychczas nie zajmowałam się tą umową, ale teraz chciałabym nadrobić zaległości. Fakty: Kwota oszczędnościowa 100 000 marek niemieckich, czyli około 51 000 euro. Współczynnik wyceny 5,33 Saldo konta około 7000 euro Teraz mam trochę nadmiarowej gotówki i chciałabym ją wpłacić, aby później skorzystać z 4,25% odsetek premiowych. W mojej umowie jest również dodatek, że dodatkowe wpłaty zależą od zgody BHW (oczywiste przy takiej stopie procentowej). W umowie jest również napisane, że miesięczna kwota oszczędnościowa wynosi 3 promile kwoty oszczędnościowej, czyli w tym przypadku około 150 euro miesięcznie. Jednak od początku umowy nigdy nie wpłacono takiej kwoty, tylko raz w roku około 600 euro. Dlatego moje pytania: Dlaczego dotychczas niewystarczająca wpłata nigdy nie była kwestionowana? Czy oznacza to, że mogę wpłacać co roku około 1800 euro (12x150) bez możliwości sprzeciwu ze strony kasy oszczędnościowej? Czy są jeszcze jakieś inne rzeczy, na które powinnam zwrócić uwagę? Dziękuję i pozdrawiam, Anna

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata