Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Mądrze inwestować pieniądze.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, mam do dyspozycji 10 000 euro, które chciałbym zainwestować. Niestety, kompletnie nie wiem, gdzie powinienem ulokować całą tę kwotę, ponieważ muszę się jeszcze dokładniej zorientować. Chciałbym parkować pieniądze na rachunku oszczędnościowym. Jeśli dobrze zrozumiałem, PSD Bank Köln gwarantuje 4% oprocentowanie. Co moim zdaniem jest dość wysokie. Albo comdirect gwarantuje 3,5% p.a. na 6 miesięcy... Po tych sześciu miesiącach oprocentowanie w comdirect z pewnością spadnie, prawda? Co sądzicie o tych dwóch bankach? Czy powinienem być ostrożny, czy może są lepsze alternatywy? Pozdrowienia Tine

Re: Mądrze inwestować pieniądze.

Napisany przez 2Bolitho
Dobry pomysł. Pozyskanie informacji to świetny pomysł. W międzyczasie twoje pieniądze są dobrze ulokowane na koncie oszczędnościowym. Współpracuję również z bankiem comdirect i jestem w pełni zadowolony. Oprocentowanie jest w porządku, można znaleźć lepsze, ale przez ograniczony okres czasu nie zależy to na ostatnim 1/4%. Jeśli później chciałbyś przejść do comdirect, możesz np. zdecydować się na udział w programie poleceń. Jestem do Twojej dyspozycji, po prostu napisz do mnie prywatną wiadomość. PSD Bank mi nie jest znana.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata