Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy używane samochody mogą być również finansowane?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy ludzie, Wkrótce będę musiał kupić nowy samochód i już trochę się rozejrzałem, co finansowo jest dla mnie możliwe. Prawdopodobnie mogę sobie pozwolić tylko na używany samochód, a nawet na to tylko, jeśli będę mógł go spłacać w ratach. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy można sfinansować zakup używanego samochodu, czyli czy banki zaakceptują samochód jako zabezpieczenie. Ponadto szukam sposobu, aby dowiedzieć się, jak określić rzeczywistą wartość używanych samochodów. Czy istnieją na ten temat listy, i jeśli tak, gdzie mogę je znaleźć?

Napisany przez 2Bolitho
Tak, można również finansować używane samochody. Dealerzy zazwyczaj mają swoich własnych partnerów współpracy, ale można również samodzielnie wybrać. Tutaj zrezygnuję z zazwyczaj uprawianych marudzeń na temat kupowania samochodów na kredyt. Jaka jest właściwa wartość samochodu? Ostatecznie zależy to od tego, ile jest kupiec w stanie zapłacić. Jeśli cena jest zbyt wysoka, samochód zostanie stłuczony przez opony w salonie. Za niską cenę i tak raczej nie zostanie kupiony. Jednak istnieją listy wartości. Na przykład Schwacke.

Napisany przez kRoLLe
Oczywiście, także używane samochody mogą być finansowane, jednak konieczne jest dokładne omówienie tego z danym dealerem. Nie każdy dealer oferuje finansowanie! Zwłaszcza mniejsze salony samochodowe tego nie robią! Ponadto zawsze należy zwracać uwagę na wiarygodność dealera samochodowego, ponieważ istnieją lodowate osoby, które bez skrupułów chcą jedynie pieniędzy od kupujących! Dlatego lepiej udać się do nieco większego dealera lub nawet salonu samochodowego / parku samochodowego i ustalić finansowanie, zamiast zostać oszukanym przez dealera sprzed rogu. Więcej informacji i wskazówek dotyczących zakupu samochodu znajdziesz >tutaj< Powodzenia Z poważaniem kRoLLe

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata