Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: 100% finansowania

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, mój żona i ja (bez dzieci) znaleźliśmy Dom: Rok budowy: 84 Cena zakupu: 269.000,00 € Powierzchnia mieszkalna: ok. 160,00 m² Powierzchnia działki: ok. 240,00 m² Pokoje: 5,5 Jeśli nie pomyliłem się w obliczeniach kosztów dodatkowych: Notariusz 4.035,00 € Pośrednik 9.603,30 € Podatek od nabycia nieruchomości 9.415,00 € Wpis do księgi wieczystej 538,00 € Musielibyśmy zgromadzić 23.591,30 € własnych środków, co zamierzamy osiągnąć. Teraz pytanie czy Cena zakupu 269.000 (spróbuję jeszcze negocjować cenę) może być finansowana w 100%. Moje wynagrodzenie netto wynosi 2200 € + miesięczna prowizja (bardzo zmienna), żony 950 € + dodatki. Dzieci są planowane w ciągu najbliższych trzech lat. Interhyp podaje mi pewną kwotę, ale jak rozumiem bez programu KfW. Co w związku z tym byłoby możliwe w ramach pożyczki KfW? Czy finansowanie jest w ogóle możliwe przy warunku, że miesięczne obciążenie powinno wynosić około 1000 €? Dziękuję z góry. Slavonac

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata