Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Dlaczego nie mogę wypowiedzieć mojego ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków?

Napisany przez ADMCI4
Przed wieloma laty wykupiliśmy bardzo drogie ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków. Wtedy mogliśmy sobie na nie pozwolić. Jednak od tamtego czasu dochód naszej rodziny znacząco się zmniejszył, więc ta pozycja stanowi dla nas duże obciążenie. Mimo to możemy zrezygnować z ubezpieczenia dopiero za 6 lat, ponieważ jest ono zawsze zawierane na 10 lat, a jak się wydaje, cztery lata temu doszło do zmiany taryfy. W związku z tym okres trwania przedłuża się ponownie. Jeśli jednak muszę oszczędzać na składkach nawet kosztem jedzenia, musi istnieć jakieś rozwiązanie, aby wyjść z tego ubezpieczenia. Wiecie, jak? Pozdrowienia

Re: Dlaczego nie mogę wypowiedzieć mojego ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków?

Napisany przez 2Bolitho
Uważaj na półprawdy: O ile mi wiadomo, ustawowe terminy wypowiedzenia zależą od daty zawarcia umowy. Od 2009 roku (?) terminy wypowiedzenia ubezpieczeń majątkowych (między innymi ubezpieczenia od wypadków) zostały skrócone do 3 lat. Można więc po upływie trzeciego roku po raz pierwszy wypowiedzieć umowę. Następnie ubezpieczenie przedłuża się o kolejny rok. Na samą wypowiedź obowiązują kolejne terminy. Chyba że 3 miesiące przed zakończeniem umowy. Umowy zawarte przed rokiem 2009, a więc również w przypadku Twojej sytuacji, można moim zdaniem wypowiedzieć po raz pierwszy po 5 latach. Następnie zawsze z końcem każdego roku ubezpieczenia. Ale chętnie pozostawiłbym to potwierdzenie jednemu z ekspertów tutaj.

Napisany przez Gerd
Nieprawda. Umowy zawarte po 01.01.2008 roku mogą być wypowiedziane z trzymiesięcznym terminem wypowiedzenia. Starsze umowy zawarte przed 01.01.2009 roku mogą zostać wypowiedziane z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia, retrospektywnie od 01.01.2009 roku. Zazwyczaj termin wypowiedzenia wynosi 3 miesiące. Innymi słowy, umowy zawarte od 01.01.2006 roku mogą zostać wypowiedziane z dniem 01.05.2009 roku, od 01.01.2009 roku. Inne pytanie. Co to jest bardzo drogie ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków?

Napisany przez Goldesel55
Cześć W przypadku HM możesz roczne ubezpieczenie od 5. roku zakończyć Korespondencję. Niestety nie wiem dokładnie, jak to jest uregulowane w innych przypadkach. Musisz jednak złożyć wypowiedzenie wcześniej, w przeciwnym razie będziesz musiał obciążyć sobie rok dłużej Pozdrowienia

Napisany przez Gerd
Proszę przeczytać mój wpis jeszcze raz. Od 2008 roku wszystkie umowy, również te na 5 lat, mogą zostać wypowiedziane po 3 latach. To dotyczy również HM, ponieważ tak jest uregulowane prawem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata