Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jak działa zwrot środków na konto PayPal?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, często robię zakupy na Ebayu i płacę, jeśli to możliwe, za pomocą PayPala. Dotychczas nigdy nie musiałem zwracać takich zakupów. Teraz mam jednak problem, ponieważ chcę zwrócić kurtkę i otrzymać zwrot pieniędzy. Jak jednak odbędzie się przepływ pieniędzy? Sprzedawca zwróci pieniądze na PayPala. W takim razie PayPal powinien przelać pieniądze na moje konto kredytowe. Jak jednak będę mógł odbierać pieniądze? Przecież nie mogę pobrać pieniędzy z konta kredytowego ani przekazać ich na moje konto oszczędnościowe. Co mogę zrobić?

Napisany przez 2Bolitho
Z witryny PayPal FAQ: https://www.paypal.com/helpcenter/ma...180&isSrch=Yes Co to jest zwrot środków i jak zostaje on zaksięgowany? Pytanie: Odpowiedź: Jeśli dokonałeś płatności, sprzedawca może zwrócić ci tę płatność za pośrednictwem PayPal. Nie pobieramy opłat za zwroty. Zwrot środków zostanie zaksięgowany na twoim koncie PayPal lub na twojej karcie kredytowej, jeśli płatność została wykonana tą metodą. Warto również wiedzieć: • W zależności od twojej firmy kart kredytowych, zwrot środków na twoją kartę może potrwać do 30 dni. • Zwroty dokonywane są w tej samej walucie, w której odbyła się pierwotna transakcja. • W przypadku płatności w innych walutach niż euro stosujemy tę samą kurs wymiany, która była obliczana dla pierwotnej transakcji.

Napisany przez 2Bolitho
Saldo na karcie kredytowej zostanie potrącony przy następnej płatności. Wypłata np. z bankomatu jest możliwa. Możliwe jest również przelanie środków na konto referencyjne. Wystarczy zapytać w banku/firmie oferującej kartę kredytową.

Napisany przez 2Escorpio
Przeliczenie na kartę kredytową zazwyczaj trwa kilka sekund !! Więc PayPal ładnie pracuje z pieniędzmi *g*

Napisany przez Matthez
Cześć, w międzyczasie odkryłem, że coraz więcej sklepów oferuje PayPal jako metodę płatności. Chciałbym teraz dołączyć do tego trendu i również oferować PayPal jako metodę płatności na eBay, ponieważ czasami sprzedaję coś. Mam jednak kilka pytań i mam nadzieję, że możecie mi trochę pomóc. Jak powinienem sobie wyobrazić proces płatności? PayPal jest oferowany przez wiele sklepów... Kiedy płacę za pomocą PayPal, czy pieniądze są natychmiastowo dostępne na moim koncie i mogę liczyć na szybką dostawę? Kto tak naprawdę ponosi opłaty? Przede wszystkim chciałbym wiedzieć, jak wysokie one są. Czy płacę je jako kupujący, czy płaci je bezpośrednio sprzedawca? Czy warto korzystać z PayPal? Oto kilka sklepów, które oferują PayPal: eBay - jeden z największych niemieckich serwisów zakupowych Meble & Wystrój wnętrz na moebelhaus.de Sklep BILD - łatwe, tanie i uczciwe zakupy i zamówienia Oprogramowanie antywirusowe i zabezpieczenia internetowe - BitDefender Antywirus Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata