Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dlaczego osoby prywatne udzielają kredytów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forum! W ciągu ostatnich dwóch lat można było często przeczytać, jak trudno jest otrzymać kredyt w banku, ponieważ dzisiaj konieczne są zupełnie inne warunki niż jeszcze trzy lata temu. W części jest to uzasadnione jako skutek kryzysu finansowego. Rozumiem, że instytucje kredytowe chcą się dobrze zabezpieczyć. Tym bardziej niezrozumiałe dla mnie jest to, że są osoby prywatne, które oferują kredyt obcym ludziom. To wydaje się bardzo ryzykowne, ponieważ prywatny pożyczkodawca również nie może przeprowadzić zapytania w Biurze Informacji Gospodarczej. Oczywiście, można w ten sposób zarabiać pieniądze, ale cała sytuacja może szybko się pogorszyć. Jakie są więc najczęstsze powody udzielenia kredytu przez większość dostawców?

Napisany przez 2Bolitho
O ile mi wiadomo, istnieje raport samokontroli Schufa. Czy nie mogę go również otrzymać jako osoba prywatna!? tak, chodzi o zarabianie pieniędzy. Całkowita strata pojedynczych kredytów jest uwzględniona w oprocentowaniu. Nikt nie oddałby całego swojego kapitału jednemu kredytobiorcy. Poprzez udzielanie kilku kredytów różnym kredytobiorcom ryzyko już nie jest tak duże. I wtedy nie muszę zarabiać 8% lub więcej na każdym kredycie. Jeśli jeden z nich nie spłaca, to po prostu tak jest. Licząc cały kapitał, nadal mam swoje 6%. A to więcej, niż mógłbym otrzymać na koncie oszczędnościowym. Myśl dużo. Nigdy nie stawiaj wszystkiego na jedną kartę.

Napisany przez Goldesel55
Ponadto w przypadku pożyczek prywatnych (w odróżnieniu od Bon Kredit) bierze w nich udział kilka osób.
Dlatego na kwotę 2000 euro może się łatwo zdecydować nawet 10 czy więcej inwestorów.
Oczywiście ryzyko jest wtedy bardzo niskie, a do tego otrzymują oni atrakcyjne odsetki.
Pozdrowienia

Napisany przez Marimore
Jak oceniacie ofertę firmy smava w tej kwestii? Osobiście nie skorzystałem jeszcze z takiego kredytu prywatnego, ale trochę się zorientowałem i moim zdaniem jest to interesująca i jednocześnie bezproblemowa alternatywa dla tradycyjnego kredytu bankowego. Pozdrawiam Mari

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata