Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Bank internetowy vs. bank tradycyjny

Napisany przez Ralph_Meiers
Cześć, zastanawiam się nad zmianą mojego zwykłego banku z oddziałem na bank internetowy. Zakres usług wydaje się być lepszy przy jednocześnie niższych kosztach. Czy ktoś tutaj ma doświadczenie z taką zmianą i na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze banku internetowego? Czy raczej odradzacie i zalecacie pozostanie w zwykłym banku z doradztwem? Zazwyczaj nie korzystam z usług doradczych... Dzięki i pozdrawiam Ralph

Napisany przez 2Bolitho
Czemu albo? Można przecież mieć obie rzeczy. I nie będzie to droższe, ponieważ większość kont internetowych jest darmowa. Na przykład można oddzielić pieniądze na gospodarstwo domowe od pieniędzy na rozrywkę i zawsze mieć pełen przegląd sytuacji.

Napisany przez Doso
Po prostu uruchom oba równocześnie i zobacz, którą usługę bardziej preferujesz. Prawdopodobnie szybko zdecydujesz się jednak na przełączenie się na konto online

Napisany przez ProperSoul
Ja, zgadzam się z moimi dwoma poprzednikami. Pozwól jednocześnie działać kontom internetowym i stacjonarnym. Korzystaj z obu kont, a następnie zdecyduj, czy chcesz zatrzymać oba konta, czy jednak tylko jedno. Dobre konta internetowe to między innymi ING-DiBa, comdirect i DKB (oba ostatnie LINK do tutaj). Ja również tak zrobiłam lub nadal tak działam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata