Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Dlaczego pracownicy firm ubezpieczeniowych zarabiają tyle pieniędzy?

Napisany przez ADMCI4
Wszyscy skarżą się na kryzys finansowy i jego niszczycielskie skutki. Co jest zrozumiałe, ponieważ wszyscy prawdopodobnie mamy znacznie mniej pieniędzy w portfelu niż wcześniej. Pomimo to, ubezpieczycielom powodzi się doskonale, a pracownicy cieszą się wysokimi pensjami i premiami świątecznymi. Coś tu jest nie w porządku i przede wszystkim niesprawiedliwe. Konsumenci również oszczędzają na ubezpieczeniach, więc w zasadzie powinni mieć one również straty. Dlaczego im wciąż tak dobrze się powodzi, a nam, konsumentom, raczej źle? Pozdrowienia, Malika

Napisany przez 2Bolitho
Czym dokładnie jest topowa pensja? Kiedy otrzymywanie takiej pensji byłoby sprawiedliwe? Czy byłoby uczciwe, gdyby wszyscy mieli się dobrze i otrzymywali taką topową pensję? Czy nie jest to uczciwe tylko dlatego, że inni mają gorzej? Czy pracownik obsługi w firmie ubezpieczeniowej nie zasługuje na dodatek świąteczny? A co z księgową finansową, która w wieku ponad 50 lat nadal musi zmierzyć się z ustawą o modernizacji bilansu, udziałem w zyskach i osobistą premią za wyniki? Czy menadżer ds. skarbu, zarządzający milionami, mający wartość i dodatkowo ją zwiększający, nie może otrzymać odpowiedniej premii? Nie chcę być źle zrozumiany. Jestem bardzo zaangażowany społecznie. Jednak prowadzi mnie do szału ogólnikowa debata o zazdrości. Chciałbym, aby kwestie były poparte faktami, a nie domysłami z okrągłego stołu. Czy wszyscy mamy mniej w portfelach? Ja nie! Nie pracuję w branży finansowej. Wręcz przeciwnie, dzisiaj zarabiam o 20% więcej niż w 2008 roku. I u nas oszczędzano/oszczędza się. ... A poważnie, co się stanie, gdy ubezpieczenie zacznie płacić znacznie mniej? Bo wszystkim tak źle. Najlepsi natychmiast odejdą, bo inni chętnie ich przyjmą. Oszczędności zostałyby dokonane jedynie przy zwykłych pracownikach. Przy tych, którzy nie są elastyczni i nie są w górnym zakresie wynagrodzenia. To znowu byłoby niestosowne. Więc zawsze patrz najpierw na siebie. Jeśli nie jesteś zadowolony, szukaj sposobów zmiany sytuacji. ... Wyobraź sobie, że otrzymujesz dodatkowe 500 EUR miesięcznie. Co robisz? Cieszysz się? Następnego ranka dowiadujesz się, że wszyscy inni koledzy otrzymali 1000 EUR więcej. A teraz? Nadal cieszysz się z podwyżki?

Napisany przez PI112
Cześć, dzięki Bolitho za Twój wkład. Nie sformułowałbym tego tak dyplomatycznie. Oprócz standardowych dyskusji na temat ubezpieczenia są za drogie, to zagadnienie pojawia się również często. Jak w każdej branży, tak i w sektorze finansowym są pracownicy zarabiający źle, średnio i dobrze. To, co wyróżnia naszą branżę spośród innych, to wpływ, jaki każdy z nas może mieć na swoje dochody. Tutaj zasada jest taka, że opłaca się pracować. Ale tylko ten, kto doradza rzetelnie i zrównoważenie, może być pewny swojego dochodu na lata, a na spalonej ziemi trudno jest żyć. Niemniej jednak nie powinno się zapominać o godzinach pracy. Dla osób sukcesu, których znam, nie ma godzin pracy ani zakończenia pracy o 16:30. Tutaj czas pracy wynoszący 60 godzin tygodniowo jest raczej regułą niż wyjątkiem. Z tych powodów uważam, że wynagrodzenia są uzasadnione.

Napisany przez 2Bolitho
Fajnie ;-) Wynagrodzenie za pracę jest ważne i wszystko się zgadza. Jestem w pełni z tego zadowolony. Dla mnie problem pojawia się w momencie, gdy próbuje się usprawiedliwiać ponadprzeciętne wynagrodzenia (lub wynagrodzenia na stanowiskach kierowniczych) pracą poza ramami ustawowymi. Wtedy budzi się we mnie strażnik zakładowy. Przepisy nie zostały wprowadzone tak po prostu. Mają one służyć ochronie pracowników. Ale nie chcę teraz rozwijać tego tematu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata