Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Rachunek po 1903 dniach! Czy nadal musi zostać opłacony??

Napisany przez ADMCI4
Problem: dostałem dziś (02.12.2010) e-mail: (Kopia początku) Cześć XXX, Twoje zamówienie z dnia 16.09.2005 o numerze faktury DR-XXXX-XXXX jest już nieopłacone od 1903 dni. Nie szczędziliśmy kosztów i trudu, aby natychmiastowo po otrzymaniu zamówienia wyprodukować je i dostarczyć. Pewnie przeoczyłeś zlecenie płatności. Dlatego niniejszym żądamy, aby kwotę 37,97 EUR wraz z opłatami za przypomnienie zapłacić do dnia 15.12.2010: Odbiorca: posterXXL AG Bank: VR Bank Regen Kod banku: 741 641 49 Numer konta: 302 539 560 Tytuł: Numer faktury DR-XXXX-XXXXX Jeśli do tego terminu nie odnotujemy wpływu płatności, podejmiemy dalsze kroki, co niesie za sobą dodatkowe koszty. Jeśli w międzyczasie dokonałeś już płatności, to niniejsze pismo jest oczywiście bez mocy prawnej. Jeśli uważasz, że przypomnienie jest nieuzasadnione, skontaktuj się z nami wyłącznie do tego terminu pod adresem mahnung@posterxxl.de. Z poważaniem Twój zespół posterXXL (Kopia końca) Przejrzałem już wiele forów/poradników... ale opinie się często różnią... Czy naprawdę po upływie 1903 dni można jeszcze żądać zapłaty? - Poza tym, czy miałbym kłamać, czy rzeczywiście zamówiłem wtedy coś od PosterXXL?! Tylko raz zamówiłem wydruk próbny i ostatecznie zdecydowałem się na innego dostawcę... dlatego nie wiem, czy to jest fałszywe czy może faktycznie coś zostało/nadal jest do uregulowania?! (to pierwsze upomnienie/list, jakie dostałem od posterXXL!) Dziękuję za Waszą pomoc! pozdrowienia jo

Napisany przez ADMCI4
Ja, dostałem dziś również tego maila, ale dziwnym trafem na inną osobę. Wiem, że coś tam zamawiałem, ale w 2010 roku, a nie w 2008. Dlatego myślę, że to jakiś rodzaj oszustwa. Kupujący nie pamiętają, czy zamawiali coś 2 lata temu, i po prostu przelewają pieniądze ze strachu. Poczekam na rozwój sytuacji, dziwne jest, że teraz się do mnie zgłaszają.

Napisany przez ADMCI4
Otrzymałem również takiego maila, o ponad 1700 dniach i prawie 21 euro. Może to być związane z udziałem w darmowej akcji w przeszłości. Ale zapłaciłem za przesyłkę czy cokolwiek innego, co było wymagane. Najpierw poczekam. Muszą mieć także moje dane adresowe. Na razie nic nie płacę, nawet jeśli jest to uzasadnione. Kto przez 4 lata był w stanie czekać, ten może poczekać dłużej. Nawiasem mówiąc.... rachunki przedawniają się po 2 lub 3 latach.

Napisany przez ADMCI4
Dostałem wczoraj identyczne przypomnienie - o wysokości 36495 euro!!!! Na pewno jest to nieuczciwe i czyste oszustwo. Nic nie zrobię.

Napisany przez ADMCI4
Więc e-mail to w 100% fałszywka: Co jest nieprawdą - Rachunek został zapewne opłacony - Numer zamówienia się różni - Adres e-mail nadawcy - posterXXL Status [status@vip.posterxxl-news.com] zamiast mahnung@posterxxl.de - prawdopodobnie również dane bankowe, chociaż nie mogę ich znaleźć na stronie posterxxl.de. ALE przeszukałem stare e-maile. Data zamówienia rzeczywiście się zgadza i w tej wiadomości znajduje się także moje pełne imię. Oczywiście zastanawia się, jak to możliwe?? Prawdopodobnie doszło do kradzieży danych u posterxxl. Tyle na temat przestrzegania ochrony danych!

Napisany przez ADMCI4
Mimo że posterxxl nie ma żadnych złych opinii. Dziwna sprawa. No cóż, poczekajmy i wypijmy herbatę

Napisany przez ProperSoul
Jeśli jesteście naprawdę wszystko niezdecydowani, po prostu skorzystajcie z formularza kontaktowego PosterXXL (TUTAJ) i zapytajcie, o co chodzi. Cóż, co może zaszkodzić? A w e-mailu od zdezorientowanego gościa, gdy dojdzie do fragmentu: Jeśli uważasz, że upomnienie jest nieuzasadnione, skontaktuj się z nami przed upływem terminu wyłącznie pod adresem mahnung@posterxxl.de. wszystkie dzwony alarmowe zaczynają dzwonić. Ponieważ to w ogóle nie ma sensu. Jak już powiedziałem: Skorzystajcie z oficjalnego formularza kontaktowego. Wtedy będziecie wiedzieli dokładnie. Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
mhhh.... sowas dachte ich mir da schon fast... ich habe mal hier den email-header kopiert... scheinbar kommt diese mail auch gar nicht wirklich von posterxxl! kopie anfang: Return-path: Delivery-date: Thu, 02 Dec 2010 17:34:18 +0100 Received: from [195.4.92.15] (helo=5.mx.freenet.de) by mbox31.freenet.de with esmtpa (ID exim) (Exim 4.72 #3) id 1POC6s-000791-Eh for (moj adres email); Thu, 02 Dec 2010 17:34:18 +0100 Received: from unusnovemquinque.xi.ecm-cluster.com ([91.192.42.195]:60740) by 5.mx.freenet.de with esmtp (port 25) (Exim 4.72 #3) id 1POC6r-00020o-OL for (moj adres email); Thu, 02 Dec 2010 17:34:18 +0100 Received: from app81.muc.ec-messenger.com (app81.muc.domeus.com [172.16.9.61]) by mta35.muc.ec-messenger.com (READY) with ESMTP id 41E1A3000F16B for ; Thu, 2 Dec 2010 17:34:17 +0100 (CET) Date: Thu, 2 Dec 2010 17:34:17 +0100 (CET) From: posterXXL Status Reply-To: status-reply@vip.posterxxl-news.com To: (moj adres email) Message-ID: Subject: Mahnung: Rechnung DR-XXXXX-XXXXX seit 1903 Tagen unbezahlt MIME-Version: 1.0 Content-Type: multipart/alternative; boundary=----=_Part_12551559_1383069031.1291307657235 X-eC-messenger-mid: 400616720 X-eC-messenger-cid: 413 X-eC-messenger-token: 6milu8I3p8sa1 X-eC-messenger-sender-domain: bounce.vip.posterxxl-news.com X-Mailer: eC-Messenger Build 6.00.113 X-eC-messenger-emailmoj adres email) X-Warning: 91.192.42.195 is listed at csa.dnsbl.freenet.de X-Warning: Message contains bulk signature (149285::1291307657-00001547-F3897D06/0-0/18058-9) X-purgate-ID: 149285::1291307657-00001547-F3897D06/0-0/18058-9 Envelope-to: (moj adres email) Delivered-To: (moj adres email) kopie ende ich denke ich sollte posterxxl mal in kenntnis setzen... gruß josh

Napisany przez 2Escorpio
To wszystko jest jednak obojętne! Rachunek handlowy wygasa po upływie trzeciego roku, co ma miejsce w 2005 roku! Ni mniej, ni więcej, może dojść do nakazu zapłaty, ponieważ te sprawy nie są weryfikowane! - Należy w pełni sprzeciwić się temu załączając odpowiedni formularz i następnie, w osobnym liście (najlepiej listem poleconym), wyjaśnić sprzeciw z powołaniem się na przedawnienie. esco

Napisany przez ADMCI4
Odp: Faktura po 1903 dniach! Czy musi być jeszcze opłacona??? -------------------------------------------------------------------------------- Wczoraj otrzymałem identyczną przypomnienie - o kwocie 36495 euro!!!! Z całą pewnością nie jest to wiarygodne, to czysty fałszywy. Nic nie robię. UWAGA W celu zapewnienia bezpieczeństwa koniecznie złożyć pisemny sprzeciw. listem poleconym

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata