- czw gru 02, 2010 5:52 pm
Problem: dostałem dziś (02.12.2010) e-mail:
(Kopia początku)
Cześć XXX,
Twoje zamówienie z dnia 16.09.2005 o numerze faktury DR-XXXX-XXXX jest już
nieopłacone od 1903 dni.
Nie szczędziliśmy kosztów i trudu, aby natychmiastowo po otrzymaniu zamówienia wyprodukować je i dostarczyć.
Pewnie przeoczyłeś zlecenie płatności.
Dlatego niniejszym żądamy, aby kwotę 37,97 EUR wraz z opłatami za przypomnienie zapłacić do dnia 15.12.2010:
Odbiorca: posterXXL AG
Bank: VR Bank Regen
Kod banku: 741 641 49
Numer konta: 302 539 560
Tytuł: Numer faktury DR-XXXX-XXXXX
Jeśli do tego terminu nie odnotujemy wpływu płatności, podejmiemy dalsze kroki, co niesie za sobą dodatkowe koszty.
Jeśli w międzyczasie dokonałeś już płatności, to niniejsze pismo jest oczywiście bez mocy prawnej. Jeśli uważasz, że przypomnienie jest nieuzasadnione, skontaktuj się z nami wyłącznie do tego terminu pod adresem mahnung@posterxxl.de.
Z poważaniem
Twój zespół posterXXL
(Kopia końca)
Przejrzałem już wiele forów/poradników... ale opinie się często różnią... Czy naprawdę po upływie 1903 dni można jeszcze żądać zapłaty? - Poza tym, czy miałbym kłamać, czy rzeczywiście zamówiłem wtedy coś od PosterXXL?! Tylko raz zamówiłem wydruk próbny i ostatecznie zdecydowałem się na innego dostawcę... dlatego nie wiem, czy to jest fałszywe czy może faktycznie coś zostało/nadal jest do uregulowania?! (to pierwsze upomnienie/list, jakie dostałem od posterXXL!)
Dziękuję za Waszą pomoc!
pozdrowienia jo