Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Do czego potrzebna jest karta kredytowa w Amazonie?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy użytkownicy forum, od wielu lat używam karty MasterCard do zakupów w internecie. Od lat jestem klientem Amazon i regularnie płacę tam swoją kartą MasterCard. Ostatnio zauważyłem, że na Amazonie można również złożyć wniosek o kartę kredytową. Po co to jest? Skoro mam już jedną, to po co mi kolejna? Jakie korzyści niesie ze sobą ta karta? Czy mogę ją także używać normalnie gdzie indziej?

Napisany przez 2Bolitho
Tak, to zwykła karta kredytowa. Możesz jej użyć na Amazonie lub gdziekolwiek indziej. Tak samo jak każdą inną kartą Mastercard (chyba że na Amazonie jest Mastercard, czyż nie?). Amazon też chce trochę zarobić. Na pewno dostają prowizję oraz być może udział w zyskach. Być może Amazon nie musi płacić prowizji od własnych transakcji kartowych. To byłby naprawdę dobry interes.

Napisany przez 2Escorpio
Amazon wydał kartę Visa przez LandesBankBerlin. Nikt nie wie, jakie korzyści ma Amazon płacąc tą kartą... ale klient zdaje się gromadzić punkty Amazon, które może następnie wykorzystać na opłatę za kartę w następnym roku. esco

Napisany przez Marimore
Chodzi tutaj prawdopodobnie o produkt typu współmarkowanie. Oznacza to, że oprócz standardowych usług oferowanych przez kartę kredytową, można skorzystać z dodatkowych korzyści (np. zniżki czy zbieranie punktów, o których już wspomniałeś), jednak tylko wtedy, gdy karta jest używana w firmie partnerskiej. Pozdrawiam Mari

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata