Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy uczennica także otrzymuje zasiłek rodzinny?

Napisany przez ADMCI4
Moja dziewczyna i ja spodziewamy się dziecka na wiosnę. Mam 24 lata i pracuję jako chemik w dużej firmie. Dlatego moja dziewczyna będzie zostać w domu z dzieckiem. Jednak do tej pory nie pracowała, ponieważ po maturze rozpoczęła naukę logopedii, którą ukończy około narodzin dziecka. Dotąd nie miała żadnych dochodów, które można by było uwzględnić przy obliczaniu zasiłku rodzicielskiego. Czy ona, czy my mimo to mamy prawo do zasiłku rodzicielskiego, a jeśli tak, to w jakiej wysokości? Czy w tym przypadku może on być uzależniony od mojego dochodu?

Napisany przez Birgit
Cześć, jeśli wcześniej nie było dochodu, otrzymasz minimalną kwotę w wysokości 300 €. Czy Twoja przyjaciółka nie otrzymuje pieniędzy podczas nauki? Birgit

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Oprócz 12 miesięcy x 300 € możesz także skorzystać z 2 dodatkowych miesięcy tzw. Vatermonate (miesiące ojca). W tym przypadku kwota zasiłku rodzicielskiego byłaby oparta na Twoich dochodach, wynosząca 67% dochodu netto do maks. 1.800 €. Te miesiące możesz wziąć zaraz na początku urlopu rodzicielskiego lub też przesunąć je na późniejszy termin, jeśli lepiej pasuje do sytuacji w firmie. Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata