Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy można ulokować pieniądze w innych krajach?

Napisany przez musti
Ponieważ lubię próbować czegoś nowego, nie chcę już ponownie wybierać klasycznego konta oszczędnościowego i lokować moje pieniądze tutaj w Niemczech w już znanych i mało efektywnych opcjach inwestycyjnych. Chciałbym dowiedzieć się, czy mogę zyskownie zainwestować pieniądze z wolnego konta oszczędnościowego, około 6000 euro, za granicą. Jeśli w ogóle jest to możliwe, czy ktoś tutaj, w tym informacyjnym forum, mógłby mi wyjaśnić, jak to zrobić w najbardziej inteligentny sposób. Czy mam inwestować w firmy czy bezpośrednio w walutę? Co możecie mi polecić, zawsze pod warunkiem, że jestem totalnym laikiem?

Napisany przez 2Bolitho
Nu, nie jestem pewien, jak konkretne są Twoje pomysły. Chodzi mi o to, że jeśli kupujesz akcje np. Nestle lub Apple, inwestujesz swoje pieniądze za granicą. Albo fundusze inwestujące w spółki określonych krajów lub regionów. Albo chcesz założyć konto np. w Anglii i ulokować tam swoje pieniądze w funtach na rachunku oszczędnościowym. To również można zrobić łatwiej, mając niemieckie banki jako partnerów. Możesz także zainwestować część pieniędzy w surowce. Po prostu poczytaj trochę na ten temat. ...lub obligacje innych krajów. Na przykład Grecji lub Irlandii. Tutaj również inwestuje się swoje pieniądze za granicą. ...i ulokować swoje pieniądze w Niemczech w już znane, ale mało efektywne możliwości inwestycyjne. Co dokładnie masz na myśli? Co już wiesz? Co dla Ciebie byłoby efektywne, a jakie są mało efektywne możliwości inwestycyjne w Niemczech i dlaczego są one mało wydajne? Obecnie to tylko ogólnikowe gadanie. Nikt nie będzie w stanie z tego wnioskować, w którą stronę zmierzasz. I dlatego również trudno jest udzielić Ci pomocy.

Napisany przez Sergio
Z mojego doświadczenia wynika, że inwestowanie w Niemczech jest tak samo opłacalne jak inwestowanie za granicą. Trzeba tylko wiedzieć jak. Poza kwestią podatku od zysków kapitałowych oraz podatku spekulacyjnego - istnieją sposoby na bardziej efektywne oszczędzanie podatków za granicą. Oczywiście mówię tutaj tylko o legalnych możliwościach.

Napisany przez EuroPaule
Cześć, pytanie brzmi, jaki jest Twój cel związany z tą inwestycją? Po prostu robienie czegoś nowego z technicznego punktu widzenia nie jest celem. Brzmi raczej jak ochota na przygodę? Ogólnie rzecz biorąc, oczywiście możesz inwestować pieniądze praktycznie w każdym miejscu na świecie. No cóż, prawie. I to praktycznie w każdą formę inwestycji. Jeśli wiesz, dlaczego chcesz inwestować i co najlepiej, tutaj na pewno możesz otrzymać inspiracje dotyczące realizacji. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez milan12
czesc,

oczywiście możesz również zainwestować swoje oszczędności za granicą. W przypadku inwestycji finansowych zawsze masz do dyspozycji różne możliwości. Na przykład w akcje, fundusze, produkty dźwigni finansowej. Inną opcją jest inwestycja w nieruchomości. Jednak zawsze należy dokładnie przemyśleć, w jaką nieruchomość inwestować. Oprócz lokalizacji nieruchomości, istotną rolę odgrywa również rodzaj budynku. Ważnym rozważeniem powinno być również to, czy powinno to być nieruchomość do wynajęcia. Jest to opcja inwestycji, która generalnie jest chętnie wykorzystywana.
Kolejną interesująca opcją inwestycyjną - zwłaszcza dlatego, że jest zwolniona z podatku VAT - jest zakup złota, srebra lub platyny.
Po prostu skonsultuj się dokładnie. Sprawdź na stronie Auslandskonto.eu - konto im Ausland
Może to ci pomoże.
Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata