Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy wszystkie kredyty można połączyć w jedno finansowanie budowy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, moja żona i ja mamy dwa kredyty, łącznie około 20000 euro. Chcemy teraz zbudować domek, ponieważ od teściów otrzymaliśmy działkę budowlaną w urokliwej krainie Bergisches Land. Nie podoba mi się, że mamy trzy różne kredyty, to jest po prostu zbyt niejasne dla mnie. Czy w takim przypadku istnieje możliwość połączenia kredytów w jeden? Ponieważ już mamy działkę, nie musimy pożyczać tyle, co inni, którzy muszą kupować i finansować wszystko od podstaw. Co bank powie na to? pozdrawiam

Re: Czy wszystkie kredyty można połączyć w jedno finansowanie budowy?

Napisany przez Kundfreund
Nie można tutaj dokonać ogólnych stwierdzeń. Niektóre banki wymagają, aby koszty dodatkowe były pokryte z własnego kapitału. Ponadto nie wszystkie banki pozwalają na spłatę kredytów konsumenckich za pomocą kredytu hipotecznego. Jeśli wartość działki przekracza 20 000 euro, powinna być możliwa konsolidacja. Zależy to więc od dopuszczalnego przeznaczenia i oceny obciążenia przez finansujący bank. __________________ Poradnik - Nieruchomości i kredyty hipoteczne - meine-baufi.de

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata