Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Zakaz wyciągów bankowych

Napisany przez ADMCI4
Cześć, czy istnieje możliwość zablokowania wyciągów bankowych? Oznacza to, że właściwie robię praktycznie wszystko tylko przez bankowość internetową. Czy mogę jakoś złożyć wniosek w banku o to, żeby pracownik za ladą nie mógł udzielić informacji o stanie konta bez karty klienckiej? Peterle

Napisany przez 2Escorpio
Bez karty debetowej i/lub dowodu osobistego bank w zasadzie nie powinien udzielać żadnych informacji!

Napisany przez Doso
Banki są zobowiązane ustawowo dostarczyć Ci wyciągi bankowe, więc nie możesz ich zablokować. Prawdopodobnie nie ma także praktycznie żadnych urzędników za okienkiem w banku.

Napisany przez ADMCI4
O ile mi wiadomo, można złożyć pismo do banku, w którym odstępuje się od obowiązku przesyłania wyciągów z konta. W moim bankowości internetowej muszę drukować wyciągi co najmniej raz na kwartał, w przeciwnym razie zostaną one przesłane pocztą.

Napisany przez 2Escorpio
Gastheute pisze: O ile wiem, można poprosić bank o zwolnienie z obowiązku wysyłania wyciągów z konta za pomocą pisemnego powiadomienia. W moim bankowości internetowej muszę co najmniej raz na kwartał wydrukować wyciągi w domu, w przeciwnym razie zostaną one wysłane do mnie.
Tak, można to ustawić tak, aby wyciągi z konta przychodziły tylko przez bankowość internetową oraz kartę debetową. W przypadku karty debetowej można zablokować drukarkę do wyciągów z konta... Problemem jest to, że w większości banków zablokowane będzie także urządzenie do obsługi. Jednak jeśli nie zostaną one pobrane online w ciągu 3 miesięcy, zostaną one wysłane. Niestety, nie można tego całkowicie wyłączyć. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata