Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy supermarkety pobierają opłaty za karty kredytowe?

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dzień dobryKiedy ostatnio stałem w kolejce w Rewe, zauważyłem po raz pierwszy, że mogę tam również płacić moją kartą kredytową.W sumie pomysł wydaje mi się dobry, ponieważ zazwyczaj rzadko korzystam z mojej karty kredytowej. Jednakże, ponieważ korzystanie z karty kredytowej w supermarkecie jest dość nietypowe, zastanawiam się, czy będę musiał tam zapłacić dodatkowe opłaty. Przecież w końcu nie robi się tam drogich lub dużych zakupów, dlatego z punktu widzenia sieci sklepów dodatkowa opłata wydaje się zrozumiała.Pozdrowienia, Kevin

Napisany przez Doso
Nie, nie rób tego.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Nie, nie robią tego.
Nie wolno im to nawet robić! I tak nie jest to wcale takie nienormalne płacenie kartą kredytową w supermarkecie... w wielu krajach, jak na przykład w Czechach, Francji, Chorwacji, jest to standardem, nawet w Lidlu i innych. Tylko w Niemczech jest takie mocne opóźnienie związane z kartami kredytowymi. esco

Napisany przez KeksKrummel
Dlaczego nie, skoro prawie każdy ma kartę debetową?

Napisany przez 2Escorpio
KeksKrummel pisze: Dlaczego nie, skoro prawie każdy ma kartę debetową?
Dlaczego nie? g

Napisany przez GeldHai33
O ile mi wiadomo, można tam płacić kartą kredytową dopiero od kwoty 20 EUR. Po prostu dlatego, że firmy akceptujące płatności kartą kredytową ponoszą opłaty (dlatego pewnie tak wiele sklepów w naszym kraju unika przyjmowania Visy i innych)

Napisany przez 2Escorpio
Tego również nie wolno robić... nie ma minimalnej kwoty przy kartach kredytowych... może to spowodować ostrzeżenie, wypowiedzenie umowy lub nawet nałożenie kary umownej przez Visa / Mastercard itp.

Napisany przez Doso
W przypadku karty EC/Girocard sprzedawcy nie mogą faktycznie wymagać minimalnej kwoty. Wielu sprzedawców to jednak robi, a jako pojedynczy klient trudno jest się temu sprzeciwić.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Nawet przy karcie EC/Girocard sprzedawcy w zasadzie nie mogą żądać minimalnej kwoty. Wielu sprzedawców to jednak robi, a jako pojedynczy klient raczej nie będziemy podejmować wysiłku, aby się temu sprzeciwić.
Jednak... w przypadku karty EC sprawa wygląda inaczej... sprzedawca może sam decydować, czy i kiedy oraz u jakich klientów akceptuje płatności kartą EC. Jednak zobowiązany jest ustalić normę, która mieści się w ramach... na przykład powiedzieć Tylko od 10 euro, a nie od 100 euro. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata