Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy przelewy do krajów europejskich są bezpłatne?

Napisany przez ADMCI4
O ile aktualnie nie znajduję się w takiej sytuacji, to jednak zajmuję się właśnie pytaniem, czy przelew do kraju europejskiego jest z reguły darmowy, czy też zależy to od kraju, do którego dokonuje się przelewu. Założyłem po prostu, że wszędzie tam, gdzie można dokonywać przelewów za pomocą IBAN i BIC, nie powstają dodatkowe koszty dla zleceniodawcy. Jednak nie jestem tego pewien. Na przykład, jeśli chciałbym dokonać przelewu na Cypr za pomocą IBAN i BIC, to muszę zapłacić opłatę, o ile się orientuję. Kto może rozwiać moje wątpliwości?

Napisany przez Doso
Jednolity Obszar Płatności euro - Wikipedia Zawsze, gdy dokonujesz przelewu w euro za pomocą IBAN i BIC, płacisz tyle samo za przelew, co płacisz w kraju. Więc zazwyczaj jest to darmowe. Jednak gdy dokonujesz przelewu do kraju spoza UE lub SEPA lub dokonujesz konwersji walut, koszty rosną.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Jednolity Obszar Płatności euro - Wikipedia Zawsze gdy wykonujesz przelew w euro za pomocą IBAN i BIC, płacisz tyle samo za przelew, co w przypadku krajowej transakcji. Zazwyczaj jest to darmowe. Jednak gdy dokonujesz przelewu do kraju spoza UE lub SEPA, lub gdy konieczna jest konwersja walut, opłaty mogą być wysokie.
Niestety, nie do końca masz rację... Przelew w euro do kraju UE jest bezpłatny dla nadawcy. Jednakże odbiorca czasami musi zapłacić opłaty. Zauważyłem to już w przypadku Polski (konto euro), Czech (konto euro) i Austrii. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata