Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy jako krawcowa muszę mieć ubezpieczenie ochrony prawnej firmy?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, mam 33 lata i właśnie rozpoczęłam działalność jako krawcowa. Ponieważ mam już dużo doświadczenia zawodowego i do tej pory nie popełniłem żadnych poważnych błędów, chciałabym oszczędzić pieniądze na ubezpieczenie ochrony prawnej firmy. Ale dobry przyjaciel doradził mi, że lepiej mieć takie ubezpieczenie, jeśli w przyszłości dojdzie do sporu prawego z powodu moich prac. Być może są tutaj inne krawcowe, które mogą podzielić się swoimi doświadczeniami oraz pomóc mi podjąć decyzję o wykupieniu takiego ubezpieczenia. Jeśli będę tego potrzebować, chciałabym również wiedzieć, ile będzie kosztować. Pozdrowienia, Stephanie

Napisany przez neugierig
Cześć Stephanie, nie ma obowiązku ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej firmy. Nie jestem w stanie ocenić, czy w Twojej działalności występują ryzyka związane z odpowiedzialnością cywilną. Być może również odwiedzasz klientów i tam może przydarzyć Ci się jakiś wypadek. Mam klienta fotografa. Może się wydawać, że tam nic nie może się wydarzyć. Zrobił zdjęcia reklamowe dla salonu samochodowego. Wysięgnik przewrócił się i spadł na nowy samochód. Szkoda wyniosła 1500 €. Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej firmy wynosi 126,00 € rocznie bez udziału własnego. Decyzja należy do Ciebie! Pozdrawiam, frank ____________________________ Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami insiderskimi dotyczącymi oszczędzania | Zaobserwuj mnie na Twitterze Popełnić błąd i go nie poprawić - to dopiero jest prawdziwy błąd.

Napisany przez 2Bolitho
A co sądzi Pani/Pan o ochronie prawnej dla osób prowadzących działalność gospodarczą? ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej nie było tematem...

Napisany przez neugierig
Oh tak, przepraszam, pomyliłem się z przeczytaniem tekstu! Myślę, że ubezpieczenie ochrony prawnej dla firm możesz sobie darować. W ogóle nie jestem jego wielkim fanem. W biznesie może być drogie, a dla takiego małego krawieckiego zakładu jednoosobowego będziesz musiał dużo przeszyć nici, zanim składka się zwróci. Nawet przy największym nakładzie nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji, w której to byłoby przydatne. Masz może jakiś pomysł? Pozdrawiam, frank ____________________________ Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami od insidersów na temat oszczędzania | śledź mnie na Twitterze Popełnić błąd i nie poprawić go - dopiero to jest prawdziwym błędem.

Napisany przez Gerd
Nie. ubezpieczenie ochrony prawnej dla firm jest drogie i ma niewiele wartości. Moim zdaniem zbędne.

Napisany przez MK83
Cześć,

najpierw gratulacje z okazji rozpoczęcia działalności. Jestem również zdania Franka, w twoim przypadku ubezpieczenie prawne dla firmy nie wydaje się zbyt sensowne, ponieważ w twoim przypadku nie jest możliwe ubezpieczenie od prawa umów.

Jedyne sensowne rozwiązanie to ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej firmy. Tutaj szkody związane z działalnością zostałyby objęte ochroną. Możesz porównać ceny na stronie finanzchef24.de. Kiedyś dzwoniłem tam i doradzili mi bardzo dobrze. Tam jest również jakiś ekspert od ubezpieczeń prawnych. Niestety, nie mogę sobie teraz przypomnieć jego imienia.

Powodzenia z twoją pracownią krawiecką i pozdrowienia,
Mario

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata