Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Sprzedaj złoto.

Napisany przez silberseele
Cześć,

jeśli chcę sprzedać złoto, skąd będę wiedział, jakie są kursy i przede wszystkim komu mogę zaufać?

Oczywiście, zazwyczaj wartość sentymentalna jest bardzo wysoka, ale jeśli potrzebuję pieniędzy, często nie mam innego wyjścia, jak się pozbyć złota.

Chciałbym jednak uzyskać jak najwięcej.

Pozdrowienia

srebro

Napisany przez 2Bolitho
Cena złota na rynku spot jest stosunkowo łatwa do sprawdzenia. Na przykład na Akcje | Ceny akcji | Fundusze | giełda | waluty | finanzen.net. Wystarczy podzielić przez kurs dolara, a otrzymasz cenę w euro za jedną (czystą) uncję złota. Podzielone przez 31,1 daje cenę za jeden gram czystego złota.

Oczywiście teraz zależy to od jakości złota i ilości. Im gorsza jakość i im mniejsza ilość, tym wyższe będą rabaty. Dla porównania możesz zobaczyć ceny złotych monet i sztabek na ProAurum. Im cięższa sztabka, tym bliżej do ceny spot. Dzieje się tak dlatego, że większość kosztów dla sprzedawców nie zależy od wagi lub zależy tylko częściowo od wagi. Dlatego przy większych ilościach jest po prostu bardziej opłacalne.

W przeciwnym razie po prostu nie akceptuj pierwszej oferty, a zamiast tego zdobądź 2-3 oferty, a następnie wybierz najlepszą.

Napisany przez Marimore
W mojej okolicy jest skup złota. Sklep wydaje się mało godny zaufania... Czy każdy może kupować złoto z odzysku, czy ta grupa zawodowa jest chroniona?

Pozdrawiam
Mari

Napisany przez 2Bolitho
Handel z złotem jest otwarty dla każdego. W zależności od zakresu i celu, może być to handel komercyjny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata