Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy można ubezpieczyć samochód tylko na pół roku?

Napisany przez ADMCI4
Do tej pory nigdy nie miałem samochodu, dlatego też nie znam się na ubezpieczeniach samochodowych. Nie chcemy również jeździć samochodem na stałe, z troski o środowisko. Jednak teraz, kiedy mamy dziecko i zimą jest po prostu praktyczniej i cieplej, chcielibyśmy skorzystać z oferty mojego teścia i przejąć jego samochód na zimę, ponieważ i tak planuje on kupić nowy. W kwietniu chcielibyśmy go jednak najpóźniej znowu wyrejestrować. Czy w ogóle jest to możliwe? Chcielibyśmy przechować samochód u moich teściów i znowu go uruchomić na następną zimę, jeśli to możliwe. Pozdrawiam, JoMi

Napisany przez 2Bolitho
Tak, jest to możliwe. Można nawet zrobić to automatycznie za pomocą tablicy sezonowej. Samochód zostaje zarejestrowany tylko na określony okres w ciągu roku. Motocykliści robią to ze swoimi motocyklami zimowymi, a właściciele kamperów z kamperami na lato. ubezpieczenie powinno wtedy obowiązywać tylko przez ten okres.

Napisany przez neugierig
Cześć JoMi, propozycja dotycząca sezonowej rejestracji zaproponowana przez Bolitho jest jednym z możliwych rozwiązań tego problemu. Należy jednak pamiętać, że awans do kolejnej wyższej klasy bonusu za brak szkód (SF) następuje dopiero po minimalnym okresie ubezpieczenia wynoszącym 181 dni w ciągu roku kalendarzowego. W Waszym przypadku proponuję, jeśli to możliwe, początkowo ubezpieczyć pojazd poprzez teścia jako drugi samochód (regulacja dotycząca drugiego samochodu), ponieważ sami nie zdobyliście jeszcze własnego bonusu za brak szkód (SFR). W ten sposób możecie skorzystać z korzystniejszej stawki ubezpieczenia dzięki specjalnemu awansowi. W przeciwnym razie musicie by ubezpieczyć pojazd stawką 140%. Jeśli dodatkowo zdecydujecie się ubezpieczyć Wasze auto krócej niż 181 dni w roku kalendarzowym, nigdy nie skorzystacie z korzystniejszego bonusu za brak szkód, ponieważ pozostanie on zawsze na poziomie 140%. Pozdrawiam, frank ____________________________ Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami insidears na temat oszczędzania | śledź mnie na Twitterze Błąd popełnić i go nie poprawić - to dopiero jest prawdziwy błąd.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata