Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy w trakcie nauki zawodu trzeba płacić podatki?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drogie Forum. Obecnie jestem jeszcze na liceum, w 13. klasie i w przyszłym roku zamierzam zdawać maturę. Następnie chciałbym właściwie podjąć praktykę zawodową, ponieważ wolałbym zarabiać pieniądze niż studiować. Zbadałem, ile można zarobić w poszczególnych zawodach i mogę sobie wyobrazić pracę w branży medialnej. Już w pierwszym roku szkolenia można nieźle zarabiać. Moim rodzicom powiedziano, że z tego wynagrodzenia szkoleniowego będą odprowadzane podatki i składki na ubezpieczenie społeczne. Czy to naprawdę takie? Czy jako praktykant też muszę płacić podatki? Jeśli tak jest, chciałbym wiedzieć, jak wysokie są te opłaty. Pozdrowienia, Asmen

Napisany przez Gutingia
Cześć, to, ile trzeba zapłacić podatku, zależy od dochodu. Status STEALTH nie ma nic z tym wspólnego. Ale w internecie znajdziesz wiele kalkulatorów podatkowych,... po prostu wypróbuj je tam. Jeśli masz, powiedzmy, 1000 EUR brutto i jesteś w klasie podatkowej 1, to nie masz dużo do zapłacenia. Tak może być od 20 do 30 EUR, oceniam szacunkowo. Jeśli jednak otrzymujesz 5000 EUR miesięcznie, to oczywiście jest to znacznie więcej euro. To jednak również zależy od kilku innych czynników, takich jak koszty uzyskania przychodu itp... Pozdrowienia Gutingia

Napisany przez Birgit
Cześć, to zależy od wysokości twojego wynagrodzenia. Kwota wolna od podatku wynosi 7664,-€. Tylko jeśli przekroczysz tę kwotę, czyli jeśli otrzymasz w ciągu roku więcej niż 7664,-€, musisz zapłacić podatki. Jeśli twój roczny dochód brutto wynosi 8000,-€, musisz zapłacić tylko 336,-€ podatku. 8000-7664=336,-€ Pozdrawiam, Birgit

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata