Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Domus Inwestycje Nieruchomości

Napisany przez Gudwig
Witajcie, zostałem poinformowany o Domus Properties Invest (www.dp-invest.de) wczoraj. Oferują oni stałą stopę oprocentowania w wysokości 5,25% (jednak uzależnioną od mojej sumy inwestycji). Mowa tutaj o pożyczce subordynowanej o okresie trwałości 3 lata i corocznym wypłacaniu odsetek na koniec roku bankowego, z 100% zwrotem moich inwestycji po zakończeniu okresu trwania. Domus Properties Invest działa w branży nieruchomości. Moje pieniądze zostaną zabezpieczone ustawowym zastawem hipotecznym w księdze wieczystej i będą monitorowane oraz zarządzane przez kontrolera wykorzystania środków. Podsumowanie: - Zakup, sprzedaż, wynajem nieruchomości mieszkalnych - Zabezpieczenie ustawowym zastawem hipotecznym w księdze wieczystej (przez zewnętrzne zarządzanie majątkiem) - Stała stopa oprocentowania od 4,75% (zależnie od inwestycji) - Okres trwania 3 lata - Wypłata odsetek raz w roku (3 razy) - 100% zwrot inwestycji po zakończeniu okresu trwania (czyli po 3 latach) Czy branża nieruchomości ponownie staje się modelem inwestycyjnym po kryzysie gospodarczym? A może lepiej udać się do mojego banku? Dzięki, Gudwig

Napisany przez EuroPaule
Cześć, ogólnie rzecz biorąc, znajdujemy się w okresie ożywienia gospodarczego, najgorsze wydaje się za nami, więc popyt na nieruchomości powinien również ponownie wzrosnąć. To jednak nie mówi nic o szansach powodzenia modelu biznesowego tej firmy. Ryzyko inwestycji moim zdaniem zależy bardziej od sprytu i powagi firmy niż od sytuacji w branży. Relatywnie wysoki zwrot w końcu pokazuje, jakie jest ryzyko inwestora. A zabezpieczenie w księdze wieczystej oznacza, że w przypadku upadłości masz prawo do udziału w dochodzie z licytacji przymusowej nieruchomości. Jednak stoisz z tyłu w kolejce, co oznacza pojęcie subordynacji. Wiem, że ta firma również oferuje takie możliwości inwestycyjne: inwestowanie w Castello-Dresden.de -*kupowanie, wynajmowanie i zarządzanie mieszkaniami. Może warto się nad tym zastanowić? Pozdrowienia, Paule P.S.: Zwiąane z bankiem domu opcja prawdopodobnie nie jest najbardziej obiecująca ... . (Doradztwo bankowe w Niemczech - długa historia pełna nieporozumień | finanzdeutsch)

Napisany przez Reginta
Gudwig pisze: Cześć wszystkim, zostałem poinformowany o Domus Properties Invest (www.dp-invest.de) wczoraj, oferuje ona stopę oprocentowania na poziomie 5,25% (jednak w zależności od wysokości mojej inwestycji). Mowa o pożyczce podporządkowanej o okresie trzech lat i rocznym wypłacaniu odsetek na końcu bankowego roku, 100% zwrotu mojej inwestycji po zakończeniu okresu. Domus Properties Invest działa w branży nieruchomości. Moje pieniądze zostaną zabezpieczone hipotecznie w księdze wieczystej i będą monitorowane oraz zarządzane przez kontrolera użycia środków. Podsumowanie: - Zakup, sprzedaż, wynajem nieruchomości mieszkaniowych - Zabezpieczenie hipoteczne w księdze wieczystej (przez zewnętrzne zarządzanie aktywami) - Stałe oprocentowanie od 4,75% (w zależności od inwestycji) - Okres trzech lat - Wypłata odsetek raz w roku (3 razy) - 100% zwrot inwestycji po zakończeniu okresu (czyli po 3 latach) Czy branża nieruchomości jest ponownie modelem inwestycyjnym po kryzysie finansowym? A może lepiej udać się do mojego banku? Dziękuję, Gudwig
Cześć Gudwig sprawdź pod adresem www.02684-4022.de opis obiektu 1. Miejsce w pierwszej kolejności - zabezpieczenie notarialne Depozyt terminowy na 4 lata - 8% oprocentowanie - wypłata co ćwierć roku. Birgit

Napisany przez Reginta
Cześć Gudwig sprawdź na stronie www.02684-4022.de Opis obiektu 1. Miejsce w rankingu - zabezpieczenie notarialne Depozyt terminowy na 4 lata - 8% oprocentowanie - wypłata co 1/4 roku. Birgit

Napisany przez finanzier14
Cześć Birgit, porównujesz właśnie jabłka z ... Nie chcę Cię urazić, ale z jednej strony masz duże i zorganizowane przedsiębiorstwo, a z drugiej stronuy firmę (oby) stara się tylko trochę zarobić. Jeśli próbujesz robić reklamę DLA TEJ FIRMIE tutaj, jest trochę trudno na tych forum. Ale życzę Ci powodzenia, dlaczego nie, każdy powinien mieć chleb. ;-)

Napisany przez finanzier14
Cześć, branża nieruchomości w Niemczech NIGDY nie miała kryzysu!!! przynajmniej nie dotyczyło to nieruchomości mieszkalnych. Firmy, które mądrze inwestują (więc niekoniecznie w Duisburgu czy Gastropp Rauxel), zawsze sobie radzą. Lublin Monachium (na kolejne 30 lat - brak mieszkań!! Dotyczy to również Düsseldorfu czy Hamburga). Z drugiej strony, nieruchomości komercyjne??? No cóż...., codziennie doświadczamy, co dzieje się z niemieckimi funduszami. I tylko dla informacji: zgodnie z prospektem Domus, można z niego w każdej chwili zrezygnować.

Napisany przez EuroPaule
finanzier14 pisze: Z drugiej strony nieruchomości komercyjne??? Cóż...., codziennie doświadcza się różnych zdarzeń z niemieckimi funduszami. A tak dla informacji: zgodnie z prospektem w przypadku Domus, można w każdej chwili wycofać się.
Cześć, z punktu widzenia zwrotu inwestycji, nieruchomości komercyjne i biurowe od dawna wyprzedzają mieszkalnictwo. Można to było zauważyć kilka lat temu w przypadku funduszy iii nr.1 i iii nr. 2, które przegapiły przejście z mieszkań na nieruchomości komercyjne. Fakt, że zdecydowana większość niemieckich funduszy inwestycyjnych nie ma problemów z rentownością, pokazuje, że nie jest to fundamentalny problem tej klasy aktywów, lecz kwestia profesjonalnego (lub braku takiego) zarządzania. Nawiasem mówiąc, niemieckie Fundusze inwestycyjne zazwyczaj inwestują na obszarze Europy lub całego świata. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata