- wt gru 14, 2010 9:14 pm
Witajcie, zostałem poinformowany o Domus Properties Invest (www.dp-invest.de) wczoraj. Oferują oni stałą stopę oprocentowania w wysokości 5,25% (jednak uzależnioną od mojej sumy inwestycji). Mowa tutaj o pożyczce subordynowanej o okresie trwałości 3 lata i corocznym wypłacaniu odsetek na koniec roku bankowego, z 100% zwrotem moich inwestycji po zakończeniu okresu trwania. Domus Properties Invest działa w branży nieruchomości. Moje pieniądze zostaną zabezpieczone ustawowym zastawem hipotecznym w księdze wieczystej i będą monitorowane oraz zarządzane przez kontrolera wykorzystania środków. Podsumowanie: - Zakup, sprzedaż, wynajem nieruchomości mieszkalnych - Zabezpieczenie ustawowym zastawem hipotecznym w księdze wieczystej (przez zewnętrzne zarządzanie majątkiem) - Stała stopa oprocentowania od 4,75% (zależnie od inwestycji) - Okres trwania 3 lata - Wypłata odsetek raz w roku (3 razy) - 100% zwrot inwestycji po zakończeniu okresu trwania (czyli po 3 latach) Czy branża nieruchomości ponownie staje się modelem inwestycyjnym po kryzysie gospodarczym? A może lepiej udać się do mojego banku? Dzięki, Gudwig