Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Valourec

Napisany przez 2cybercrash
Na interesującą wartość z branży dostaw oleju francuskiego wprowadził mnie początkowo Talik. Pomimo imponującego przebiegu kursu oficjalna wycena wciąż wynosi około 12-krotności zysku, ale nie jest łatwo wycenić tę ruchliwą perłę. W każdym razie wartość ta charakteryzuje się wysokimi wolumenami handlowymi i zmiennością. Przy wartości 800€ wyłaniał się mały opór, który teraz został przebity z łatwością przy 825€. Kilka razy udanie obracałem tę wartość z niewielką marżą, ale można było ją po prostu zostawić, ponieważ z ceną ropy naftowej i modą na surowce kurs szybko skacze w górę i w dół.

Re: Valourec

Napisany przez 2cybercrash
Valourec jest solidną wartością dochodową, a głównym produktem są systemy rur do rurociągów. Salzgitter sprzedał, zgodnie z komunikatem, 17% udziałów na giełdzie, co spowodowało znaczący spadek kursu. Wskaźnik PE notuje poniżej 10. Miał ogromny gwałtowny wzrost kursu, który został wyraźnie złamany. Wydaje się, że również dochodzi do zakupów na niższych poziomach. Wykorzystałem obecny poziom do zbudowania małej pozycji z ryzykiem dalszego spadku z powodu sprzedaży Salzgitter. Wydaje się jednak, że rynek już strawił dużą część tej sprzedaży. W przypadku Goldfields podobne manewry doprowadziły do znacznego spadku kursu, który wyrównał się po około 3 tygodniach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata